Bryan Massa: Kungen av streetmode

Bryan Massa är en person som har gjort en imponerande jobbresa. Han började som fotbollsproffs och har även varit ambassadör för Nike. Influenser-karriären kickade igång sommaren 2017 och idag har han en stor följarskara på bland annat Instagram, Twitter och Facebook. Där visar han upp sin heta streetstil och inspirerar oss alla med sköna urban vibes.

När vi ber Bryan att beskriva just sin klädstil har han dock svårt att sätta ord på den, eftersom den varierar från dag till dag.

– Jag skulle säga att min stil är ganska trendig, jag gillar att ha på mig de senaste plaggen på marknaden. Jag har ju tidigare spelat fotboll på elitnivå och därför har sportswear alltid varit något som jag tyckt om och känt mig bekväm i – ända sedan mina tonårsdagar, konstaterar Bryan.

Om han ska välja ett märke som ligger honom lite extra varmt om hjärtat, utnämner han dock Nike och adidas till klara favoriter. Men han uttrycker även en kärlek till retrotrenden.

– Jag tycker att det är sjukt nice att se klassiska FILA och Champion, som var stora under 90-talet och tidigt 2000-tal, komma tillbaka starkare än någonsin!

Bryan Massa bär en outfit från Nike Air
Bryan Massa i en keps från Nike
Båda fotografierna är tagna av Kevin Nanyombi

Kungen av streetstil

Förkärleken till retrotrenden kan vi även återse även när det kommer till Bryans sneakersmak. Eftersom vi är The King of Trainers måste vi ju självklart fråga kungen av streetstil vilka sneakers som rankar högst på hans lista. Bryan berättar att för bara några år sedan gillade han smidiga och lätta skor, som adidas Originals NMD, men att han numera föredrar 90-talsikonerna.

– I de flesta fallen gillar jag de modeller som är ”klumpiga” och väger lite mer. Idag tycker jag om skor som Nike Air Max 95. Det ligger så mycket nostalgi bakom den typen av sneakers och jag får flashbacks till just 90-talet när jag var liten och hade liknande skor på fritids, berättar Bryan.

Han förklarar att sneakers inte längre bara är ett klädesplagg för honom. Istället väljer han par från dag till dag, beroende på vilket humör han är på och vilken vibe han vill utstråla.

En av hans klara favoriter är dock Nikes Huarache. Han berättar att det var kärlek vid första ögonkastet när dessa skor först lanserades, år 2015.

– Jag hade sett Chris Brown dansa i ett par Huarache till sin musikvideo ”Zero”. Det var efter att jag såg den videon som jag ville skaffa mig ett par. När jag väl gjorde det och postade en bild på skorna på Instagram fick jag en kommentar som sa att de såg ut som tegelsten, berättar Bryan och skrattar.

Bryan Massa i en T-shirt från Supply & Demand
Bryan Massa i en outfit från Champion

En pojkdröm har blivit förverkligad

Bryan Massas koppling till JD Sports går tillbaka redan till barnsben. Han berättar att han för första gången klev in i en JD-butik i London år 2003. När han bara var elva år gammal!

– Jag minns det väl eftersom jag var helt galen i fotboll och samlade på fotbollsskorna Nike Mercurial Vapor II. Butikskedjorna här i Sverige hade dessa fotbollsskor men bara i två, kanske tre olika färger, säger han.

Att kliva in på JD Sports var därför rena paradiset för Bryan. Han uppskattar att butiken hade runt fem olika färger av Nike Mercurial Vapor II, vilket var en häftig upplevelse för elvaåriga Bryan. När han för några år sedan fick höra att JD Sports skulle komma till Sverige trodde han först inte det var sant. Men när butiken öppnades i Kista Galleria och sedan i Mall of Scandinavia blev JD det självklara streetmode-valet för Bryan.

– När jag tänker tillbaka till 2003 när jag stod där i London för första gången i en JD Butik… Och nu flera år senare har jag ett samarbete och är sponsrad av er… Det är lite som att en pojkdröm  har blivit förverkligad, säger Bryan.

Bryan Massa i en jacka från The North Face
Brayn Massa i en Sweatshirt från The North Face
Det vänstra fotografiet är taget av Kevin Nanyombi

Tog över internationellt

Bryan Massa är, som tidigare nämnt, bosatt i Stockholm, men han har en stor internationell följarskara. Han berättar att de utländska följarna började trilla in år 2010 när han var med i en Nike-tävling. De hade bett sina deltagare att skapa en Facebook-sida för att sedan posta bilder och videor. Bryans sida och inlägg fångade Nikes öga och de lade i sin tur upp hans material på deras kanaler. Efter det började Facebook-sidan att ta fart på riktigt och följarantalet bara växte. 5.000 swishade förbi, sedan 10.000 och därefter 20.000.

Men även innan folk började få upp ögonen för Bryan utanför Sveriges gränser, hade han en stabil, inhemsk följarskara. Han berättar att han började syssla med sociala medier redan innan de kanalerna hade blivit stora.

– Jag drev en blogg med namnet ”mulattobee” och postade ungefär tre inlägg varje dag. Bloggen brukade snitta mellan 4000-5000 unika läsare om dagen när den var som hetast, konstaterar Bryan.

Han började blogga redan år 2009 och slutade någonstans kring år 2013. Anledningen var att han börjat tröttna lite, och fastnat mer och mer för plattformar som Instagram. Idag har han över 51 000 följare på just Instagram och växer dagligen.

Bryan Massa bär adidas Originals
Bryan Massa i en jacka från Nike
Det högra fotografiet är taget av Kevin Nanyombi

LA – En stad med allt

Men när man har en sådan stor följarskara internationellt är det ju bara naturligt att undra om det finns någon annanstans än Sverige som lockar. Bryan berättar att han är både född och uppvuxen i Stockholm och att han trivs där.

– Jag brukar säga att Stockholm hade varit den perfekta platsen om bara vädret hade levererat sol året om, säger han och skrattar.

Men om han ska vända blicken utomlands så landar den i USA, och närmare bestämt på Kalifornien.

–  Jag hade absolut kunna tänka mig bo i Los Angeles. Jag kom precis hem efter två veckors semester där borta. Bland annat spelade jag in en musikvideo till min kommande debutsingel, säger Bryan.

Han beskriver att staden har en skön vibe, trevligt folk, heta fester och sol hela dagen lång.

– Allt man tycker om och vill ha i en stad finner man i LA. Men det skuller ju vara jobbigt att flytta till USA då man måste söka green card och så vidare, skrattar Bryan.

Därmed säger han att en mer realistisk flytt kanske hade gått till London. Han konstaterar dock att vädret inte är lika lockande, men att livsstilen inte skulle skifta så mycket, jämfört med Stockholm.

Bryan Massa i en outfit från Nike
Bryan Massa i Sverige officiella matchtröja

Dream big, think big

Tidigare fotbollsproffs, nu influenser med debutsingel på gång. Bryan Massa har hunnit med att göra mycket under sin karriär. Influenser-arbetet är dock relativt nytt och Bryan uppskattar att det hela drog igång ordentligt sommaren, år 2017.

– Min vän Kevin, som är fotograf, tyckte att jag borde ta vara på mitt Instagram-konto lite mer och tipsade mig om att hoppa på influenser-tåget. Vi började fota tillsammans och resten är historia, säger Bryan. Och mer ska det bli!

– Jag vill göra allt! Jag har alltid många bollar i luften, fortsätter Bryan.

Han beskriver sig själv som en ambitiös person och berättar att han följer mottot “man lever bara en gång”. En framtidsdröm som han har, är att ta nästa steg som influenser. Med detta menar han att bli ansiktet utåt för ett företag eller ett märke.

Bryan Massa i en outfit från adidas
Bryan Massa i en jacka från Nike

Mammas pojke

Slutligen var vi tvungna att be Bryan Massa att dela med sig av en liten hemlighet. Så nu kan vi, JD-exklusivt för vår nya blogg, avslöja följande:

– Fastän jag har flyttat hemifrån så är jag fortfarande en riktig ”mammas pojke”, säger Bryan och skrattar.

Om ni tycker att Bryan Massa är lika cool som vi gör så glöm inte bort att kolla in hans Instagram och Twitter. Ni kan självklart även kolla in honom på JD Sports Instagram och Facebook där vi publicerar nyheter om sneakers, mode och JD-exklusiva produkter varje dag.

Om du även blivit inspirerad av Bryans snygga stil kan du hoppa in på vår webbutik och klicka hem flera av hans coola outfits.

Och hur peppade är vi inte på att höra Bryans nya låt? Den femte oktober (NU PÅ FREDAG!) finns den tillgänglig att streama på Spotify, Tidal och Apple Music. Vi på JD Sports väntar spänt!

 

Dela

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LANSERINGAR l Elin

Levi's - Nytt hos JD Sports

JD-reportage l Isabella

Influencers ger sina 3 bästa tips som fixar festivaloutfiten

MODE l Linnea

Dam-VM 2019: Visa support i stil