Nyhet: Karl Kani – Gudfadern av urban streetwear

Get ready för legendarisk streetstil! Nu har Karl Kanis kollektion för damer landat hos JD Sports. Dessa färgsprakande threads livar garanterat upp vilken outfit som helst. Matcha en croppad T-shirt med ett par fräscha leggings och fixa en het stil med attityd!

Karl Kani

The history

Karl Kani har kallats The God Father of Urban Streetwear, och det med rätta! Han växte upp i Brooklyn och fick intresset av kläder från sin far. Karl studerade aldrig mode eller skrädderi, men redan när han var 16 år gammal började Kani designa sina egna kläder, inspirerade av hiphop-kulturen. Han tog då sina designer till en skräddare och fick på det sättet helt unika kläder för en billig peng. Därefter tog det inte lång tid innan andra män i hans omgivning fick upp ögonen för hans nyfunna stil. Karl började få fler och fler förfrågningar från vänner och bekanta som ville att han skulle skapa fler, unika plagg till dem.

När Kani bara var 21 år gammal bestämde han sig för att flytta till Los Angeles för att testa sina vingar. Och de bar! Inte helt utan problem dock. När Kani först startade sitt företag gick det inte alls i vinst och butiken blev dessutom rånad. Men tack vare hans otroliga driv blev Karl Kani ett av de absolut största märkena inom streetmodet under 90-talet. Vi såg superstjärnor som Tupac, Biggie Smalls, Nas och Dr. Dre reppa Karl Kanis ikoniska look. Tupac har till och med medverkat i Kanis reklamer helt gratis.

Karl Kani

The now

Nu när retrotrenden är som störst kan vi se hur forna klädesgiganter som Ellesse, Fila och Karl Kani än en gång blir superpopulära. Bland dagens elit har bland annat Ariana Grande och 2 Chainz anammat Kani-looken.

Idag flockas folk för att få tag på dessa heta outfits och hiphop-ikoner som var med under den tidigare storhetstiden tvekar inte på att än en gång reppa Kanis heta threads. Bland annat har Nas setts twittra om Karl Kanis come back och hans senaste kollektioner. If It’s good enough for Nas and Ari, it is definitely good enough for us!

Karl Kani

Get the look

Karl Kani var den första designern som satte baggy pants på kartan och alla som har levt genom 90-talet kan vittna om vilken gigantisk trend detta blev. Hos JD kan ni hitta lika ikonisk stil med bodysuits, croppade hoodies, track pants, T-shirts och mycket, mycket mer. Matcha ett par leggings med en färgsprakande, randig tröja i Kanis ikoniska färger. Eller varför inte get cozy in hot style med en kort hoodie och ett par track pants? Hur du än väljer att mixa och matcha, kommer du garanterat att kliva ut på gatan i fet stil med Karl Kani. Get the look today, ladies!

Kolla in Karl Kanis kollektion för damer här.

Dela

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

MODE l Linnea

Dam-VM 2019: Visa support i stil

JD-reportage l Isabella

13 drömmiga sneakers som fulländar din outfit till Midsommar 2019

JD-reportage l Elin

Vans: En fantastisk resa