NYHET: adidas Originals Ozweego

adidas Originals har inspirerats av sina klassiska silhuetter och återlanserar nu deras ikoniska modell Ozweego. Under 90-talet hade alla på sig olika versioner av denna omåttligt populära sko, och nu är den tillbaka med en retro-edge.

Den ursprungliga legenden

Under år 1996 lanserades den första Ozweego-skon och introducerades då som en lätt löparsko. Den hade en chunky look med aggressiva detaljer, vilket gav sneakern en hyperfuturistisk känsla. Sulan reppade dessutom adidas Adiprene-teknologi som gav långvarig stötdämpning under hela löprundan.

Denna modell blev massivt populär och en rad olika efterträdare lanserades. Bara ett år efter att originalet landade på marknaden, droppade adidas Ozweego 2. Denna sneaker hade samma Adiprene-dämpning, men ovandelen hade en mer klassisk look. År 1998 uppdaterade adidas denna sneaker igen med Ozweego 3, som i sin tur var utrustad med stabiliserande Torsion-teknologi. Sist men inte minst, kom Ozweego 4 år 1998. Denna sko kombinerade de bästa aspekterna från de tre tidigare modellerna.

Grå Ozweego sneaker för herrar

Uppdaterad av Raf Simons

adidas avslutade produktionen av Ozweego under år 2000. Bara några år senare, under 2013, blåste dock Raf Simons nytt liv i den klassiska sneakern. Rafs tolkning av Ozweego var helt oväntad och fick först blandade åsikter av sneakerfans. Till slut tog försäljningen fart och sneakern följde i samma fotspår som giganterna Stan Smith och Superstar. Modellen utvecklades från en löparsko till en streetikon.

Med dess chunky-design argumenterar vissa att detta var starten för den så kallade Chunky Sneaker-trenden som idag, sex år senare, är mer populär än någonsin.

Brun Ozweego för damer

En ny Ozweego

Eftersom 90-talet är tillbaka på kartan, kan inget passa bättre än denna legendars återkomst.

adidas såg likheterna mellan dagens trender och skons klassiska design. Detta inspirerade dem att ge Ozweego en uppdatering. Modellen från år 1998, Ozweego 3, är fet och stor med en aggressiv look. Detta har gjort den till den huvudsakliga inspirationen för den nya modellen, men år 2019:s Ozweego har en helt ny look och känsla.

Denna moderna tolkning av en klassiker tar fram de mest innovativa aspekterna från den ursprungliga modellen. I den passande 90-talsandan har skorna en ovandel i ventilerande mesh, mocka och TPU. Dessutom är de utrustade med ett säkert snörsystem och en genomskinlig tub i nylon som omsluter hälen och jämnar ut tryck.

Den helt nya Ozweegon vilar på en ultra-lätt EVA-mellansula. De är utrustade med Adiprene+ i framfoten, som tillsammans med Adiprene-teknologi i hälen, ger dämpning till ditt steg. Varje modell är självklart märkta med adidas ikoniska 3-stripes och Trefoil-logga.

Helsvart Ozweego

Hur lägger jag vantarna på ett par?!

adidas Originals Ozweego är nu tillgängliga för herrar, damer och barn. Detta inkluderar JD-exklusiva modeller!

Kolla in hela kollektionen här.

Dela

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

LANSERINGAR l Helen

LANDAR SNART: NIKE AIR FORCE 1 SHADOW

LANSERINGAR l Helen

YEEZY BOOST 350 V2 ‘CITRIN’: ÄR DU REDO?

LANSERINGAR l Anna

LANSERING: YEEZY BOOST 350 V2 ‘Cloud White’