jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | september 3, 2020

Nyhet: adidas Originals Clean Classics

Under flera årtionden har adidas Originals skapat de mest ikoniska silhuetterna genom tiderna. Nu har de gjort de stora ändringar i sin produktion för att förhindra en av vår generations största problem; plastavfall.

adidas Clean Classics, adidas Originals, Superstar, Superstar Bold

Clean Classics-kollektionen från adidas Originals är skapade av hållbart material. Detta för att underlätta ett klimatsmart val. Kollektionen inkluderar adidas Originals mest ikoniska silhuetter. Ovandelarna är skapade av återvunnet material, medan sulorna är gjorda i förnybart, återanvänt gummi. Förvänta dig maxad komfort och ikonisk 3-Stripes-stil. Spana in kollektionen och läs mer här nedan.

Mindre använt = Mindre avfall

adidas har granskat sin produktion och skapat hållbara lösningar som leder till fortsatt innovation.

adidas Clean Classics, adidas Originals, Continental

De nya varianterna av ikoniska Stan Smith, Superstar Bold och Continental är alla skapade med Primegreen. Detta är en samling återvunna, högpresterande material. Skornas ovandel har minst 50 % återvunnet innehåll. Detta minskar mängden nyproducerat material som påverkar miljön.

adidas Clean Classics, adidas Originals, Superstar, Superstar Bold

De nya versionerna inkluderar dessutom papperssnöre och en naturlig iläggssula i kork som är gjord av förnybart material. EVA Boom-mellansulan hjälper dessutom till med att hålla sjöarna rena. Dessa nyheter ger dig, med andra ord, adidas ikoniska retrostil, fast med mindre påverkan på miljön – win-win!

Vart hittar jag adidas Clean Classics?

Vill du uppgradera din shoedrobe samtidigt som du gör din del för planeten? Spana in Clean Classics-kollektionen här.

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article