jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | juni 2, 2023

Sommarens modetrender

I takt med att dagarna blir längre och temperaturen stiger så börjar det bli dags att blåsa nytt liv i garderoben med sommarens modetrender. I år bjuds det på en spännande mix av starka färger, lekfulla mönster och luftiga siluetter. Slå dig ner i solstolen vännen, så ska vi dela med oss av de hetaste trenderna som ger dig chic stil hela 👏 sommaren 👏 lång 👏

Sommarens modetrender

Sommarens färger och mönster

Pastell
Mjuka och drömmiga pastelltoner dominerar på sommarens färgpalett. Tänk lavendel, mintgrönt, smörgult och babyblått. Oavsett om du väljer en stilren skjorta, figursydd klänning eller sköna byxor så ger de lugnande tonerna dig en skjuts in i semesterlunket.

ett par gröna Breanna tofflor från Juicy Couture
En person med lila jacka och svarta byxor

Tropiskt mönster 
Ladda för ljumna kvällar i paradiset med exotiska mönster. Palmer och hibiskusblommor är helt rätt den här sommaren, och ger en känsla av energi och lekfullhet. Väv in tropiskt mönster i dina outfits så får du genast en dos av semesterkänsla.

en person i rosa matchande t-shirt och shorts med palmer

Sommarens mode

Löst och luftigt 
Sayonara till tighta fodral och HALLOJ till allt lätt och luftigt! Lösa klänningar, brallor med vida ben och oversized skjortor är nyckelplagg den här säsongen, och höjer ribban på din chillstil. Lätta material som linne, bomull och polyester håller dig sval samtidigt som det sätter laidback-vibe på vardagslooken.

en person i gröna cargobyxor

en person i lös mörkblå skjorta från adidas

Cut out-detaljer 
Cut-outs har tagit ett stabilt steg in i rampljuset och blivit en populär trend den här sommaren. Strategiskt placerade cut-outs på toppar, klänningar och badkläder hjälper till att svalka när solen gassar som värst. Med allt från diskreta små hål till djärva geometriska former är de här detaljerna perfekta för att skapa en statement-look.

en person i vit topp med cut outs

Bucket hats 
Ta skydd från solen i maxad streetstil med en snygg bucket hat. Den runda hatten har smugit sig tillbaka till modevärlden de senaste par åren, och gör nu storslagen comeback med dunder och brak. Det är inte längre bara en praktisk accessoar, utan en chic detalj som fulländar alla dina outfits. Experimentera med färger och material för att toppa stilen och skydda dig från skadliga UV-strålar.

en person i vit bucket hat från adidas

Sommarens skor

Tofflor och sandaler med remmar 
Sandaler med remmar är herre på täppan i landet sommarskor. Kör på platta varianter med remmar som sätter stilren touch på dina outfits. Neutrala toner som svart, vitt och beige är säkra kort som funkar till allt, medan metallicfärger eller starka toner ger en kaxig look.

svarta sandaler

Espadrillos 
Komfort och stil möts i sköna espadrillos. Slip on-skorna som är hetast i år har en yttersula i vävt naturmaterial, vilket ger en stilren kontrast mot ovandelen i slät textil. Matcha med vida brallor eller korta shorts så är du hemma.

svarta espadrillos

Sportiga tofflor 
Tofflor är givetvis ett populärt val den här tiden på året. Just i år är det sportiga varianter som gäller, så satsa på ett par med stora loggor som visar vilket märke du reppar. Perfekt för stranden eller promenixen till glasscaféet, och ett måste i skostället.

svarta tofflor från Lacoste

Den här sommarens modetrender är en mumsig mix av komfort, stil och self-expression. I bålskålen har vi pastellfärger och tropiskt mönster, luftiga plagg och cut out-detaljer. Godbitar som sandaler med remmar, espadrillos och sportiga tofflor finns också med i blandningen. Plocka dina favoriter och skapa din egen unika stil att flexa på pulserande gator i sommarvärmen 💃

Mer kläder och skor att uppgradera garderoben med hittar du i vanlig ordning hos JD Sports.

PS. vi har sagt det förr men säger det igen: glöm inte SPF! Det sista du vill är att ligga sömnlös om natten för att huden känns som ett brinnande inferno. Safety first! Kan vi vara överens om det? Kalas, då säger vi så. DS.

More Articles Like This

MODE | februari 13, 2024

Make moves med Mercier

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

MODE | oktober 9, 2023

Höstens fetaste jackor

MODE | september 22, 2023

On the move med Mercier

Next Article