jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | juni 9, 2023

Sommarfavorit: Converse

Converse är ett namn som ofta nämns när man diskuterar eliten inom streetwear och sneakers. Ett otroligt populärt varumärke som ständigt expanderar sitt utbud genom att kombinera nya idéer med old-school design. De tillverkar skor som kan bäras året om, men majoriteten av deras kollektioner är däremot gjorda för att användas under vår- och sommarhalvåret. 

Converse har en lång historia, och i det här inlägget kommer vi att ta er med på en resa tillbaka över hundra år i tiden, och även titta närmare på de mest populära modellerna sen dess. 

 
 

Converse historia

Converse startade år 1908 när Marquis Mills grundade Converse Rubber Shoe Company, ett företag som primärt fokuserade på att tillverka gummiskor. Cirka tio år senare togs All Star-modellen fram, och i mitten av 20-talet skapade de en ny design. Den döptes till Chuck Taylor efter att Converse startat ett samarbete med den välkända basketspelaren som då blev ansiktet utåt för varumärket. 

I och med den stadiga utvecklingen av basketskor minskade efterfrågan för Chuck Taylors i sportrelaterade sammanhang. Det var på 50-talet som All Star blev en del av popkulturen och under åren har Converse fortsatt att vara en ikon inom sneakersvärlden, då de har introducerat många olika modeller och samarbetat med designers och andra varumärken. Skorna har gått från att användas som träningsdojja till en tidlös klassiker som man använder för att uttrycka sin personliga stil och kreativitet. 

 

Populära modeller

Varumärket är kända för att ha introducerat några av de mest ikoniska skorna hittills. Ohotad etta på prispallen hittar vi såklart Chuck All Star Hi och Ox. I samband med att tjocka sulor började bli trendigt så hoppade Converse på tåget och började addera platåsulor till diverse modeller, och en storfavorit på senare tid är All Star Lift. Converse är kända för att hålla fast vid sin design, men efter ett samarbete med det brittiska modemärket JW Anderson bestämde man sig för att kombinera den robusta platåsulan med en yttersula med sicksackmönster – snyggt och originellt ⭐ 

 

En stor del av utbudet består av skor gjorda i tunn textil, vilket gör dem perfekta för varmare temperaturer, och den klassiska designen gör det enkelt att kombinera dem med olika klädstilar. Styla dina Converse med en oversized T-shirtklänning för en somrig look! Eller varför inte köra på en vit T-shirt och ett par snygga jeans? 

 
 

Har du svårt att välja din favorit? Lätt hänt när det handlar om Converse. Du hittar alla de här modellerna hos JD Sports, men vi erbjuder också andra spännande alternativ från Converse, som stekheta Move med platåsula och retroinspirerande Star Player 76

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article