jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHÅLLNING | juni 2, 2022

Padel vs tennis – vad är skillnaden?

Padel vs tennis. Vad är skillnaden egentligen? I detta inlägg hittar du svaret!

Padel och tennis kan inte bara jämföras med varandra utan även med andra racketsporter som squash och badminton. I detta inlägg går vi igenom olika sporter som padel, tennis, squash och badminton samt hur de skiljer sig från varandra.

Padel vs tennis

Tennis

Tennis är en av de mest populära sporterna i världen och är den racketsporten som har störst bana. Målet med tennis är att slå bollen över nätet på ett sätt som gör att motståndaren missar bollen eller inte kan slå tillbaka den. Det som skiljer tennis från padel är att planen är större, racketen är tyngre och att bollen endast får studsa på marken.

Padel

Padel är en sport som blivit extremt populärt den senaste tiden och är en blandning av tennis och squash. I både padel och tennis separeras planen av ett nät och poängen räknas på ett liknande sätt. Det som gör padel likt squash är att till skillnad från tennis får golv, tak och väggar användas i spelet. Padelracketen är även väldigt olik den i tennis då den är väldigt lätt och gjord av hårt material med hål i.

Squash och badminton

Squah

Squash spelas på en liten inomhusplan, där golv, väggar och tak får användas i spelet. Det som skiljer squash från padel, tennis och badminton är att squash inte har något nät. Förutom det så behöver inte motståndarna hålla sig till en specifik del av rummet, utan endast i början av spelet. När matchen väl har börjat får de röra sig fritt till skillnad från de andra sporterna där man måste hålla sig till sin planhalva.

Badminton

Badminton skiljer sig från de andra racketsporterna främst genom att varken golv, vägg eller tak får användas i spelet. Fun fact: badminton är den snabbaste bollsporten då bollen flyger 500 km i timmen. Detta kanske låter lite väl snabbt, men badminton är en enkel sport som passar alla åldrar.

Padel, tennis, squash eller badminton, vilken är din favorit? Gör dig redo för nästa match och spana in våra padelkläder och tenniskläder hos JD här!

Lycka till!

More Articles Like This

UNDERHÅLLNING | februari 13, 2023

Vad är CrossFit?

Next Article