jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | maj 28, 2020

Evvestaar: Om att vara mamma på internet

Mors dag står runt hörnet och det är dags att skämma bort alla mammor. För att fira dagen, JD-style, talade vi med mamma-influencern Evelina Staar. Hon driver Instagram-kontot evvestaar där hon postar klädinspiration och bilder på sina coola söner Vijay (7) och Zion (4). På hennes profil får vi ta del av bilder med inspirerande streetlooks och matchande outfits.

Evvestaar, Nike, Nike Air Force 1, Huarache, Mamma-influencer, mors dag

Planerade inte att bli (mamma)influencer

Evelina startade sitt Instagram-konto 2012, främst för att lägga upp bilder på sig själv, utan en direkt avsikt att bli influencer. Efter att barnen kom blev hon mer aktiv på Instagram och fokuset flyttades till barnen och kläder.

– Jag började lägga ut lite bilder på baby-outfits några månader efter att min första son Vijay föddes, berättar Evelina.

Responsen på Instagram var positiv och de flesta vill gärna se bilder där familjen har matchande kläder. Hennes popularitet växte och idag har hon över 10 000 följare som älskar att se hennes och killarnas matchande stilar. – Jag vill ge andra inspiration och tips på sätt att matcha hela familjens stilar. Speciellt mamma-son-looks då det inte finns speciellt mycket färdiga mamma-son-set i butikerna, fortsätter hon.

”Kläderna måste vara coola”

Evelina beskriver familjens stil som avslappnad men genomtänkt – Comfortable Street-stil. Nike och adidas är två varumärken som går hem hos henne och killarna.

– Sneakers från Nike och träningsoveraller från adidas är standard hos oss, säger Evelina.

Något större modeintresse har Vijay och Zion inte utvecklat än, så därför är det mest hon som väljer kläderna. För killarna är det viktigt att deras kläder är coola och de har vissa outfits som de gillar mer än andra. Vad de tycker är coolt kan dock variera. De gillar allt från Spiderman-tryck till adidas-träningsoveraller.

– Nu för tiden är Vijay med och väljer outfits, men långt ifrån alltid. Han litar på mitt omdöme än så länge, berättar Evelina och skrattar.

Nike Air Force 1, Evvestaar, mamma-influencer, mors dag

Instagram-rollen

Killarna figurerar väldigt ofta på Evelinas Instagram-bilder, men vad tycker de själva om Instagram-rollen?

– Jag tror inte att de reflekterar över det så mycket. De är bara 4 och 7 år och jag har inte riktigt introducerat Instagram till dem än. För dem är det bara mamma som tar bilder, säger hon.

Om du har sett Evelinas bilder har du säkert märkt att hon valt att inte visa killarnas ansikten på Instagram. Oftast har de kepsar som skymmer ansiktet eller så är bilderna tagna bakifrån. Hon berättar att hon valt att göra så både för att hon vill låta killarna bestämma själva om de vill ha bilder av dem på internet eller inte, och på grund av integritetsskäl.

– Jag låter dem ta det beslutet när jag känner att de är mogna nog för det. Men det är också av säkerhetsskäl, då bilder på internet kan användas till vad som helst av vem som helst, förklarar hon.

För Evelina och pojkarna påverkar inte influencer-rollen vardagen särskilt mycket. Den största skillnaden är att hon tänker mer på klädvalet för både sig själv och killarna – att deras kläder ska matcha. Utöver det påverkar inte Instagram deras vardagsrutiner. De går upp tidigt, äter frukost och sedan promenerar de till förskolan och skolan. Evelina fortsätter till kontoret där hon jobbar. Efter skolan och jobbet äter de middag och sedan hittar det på roliga saker tillsammans. Killarna gillar att spela fotboll, bygga med Lego, dansa och kolla serier på kvällarna.

Även på helgerna vaknar de tidigt. Då är det pannkaksfrukost som gäller!

– Barnen får leka med sina surfplattor och oftast hänger vi med kompisar, spelar fotboll, äter god mat och avslutar med soffmys och film, berättar Evelina.

Evvestaar, Mamma-influencer, mors dag

”De är som mina två mini-bästisar”

Att vara mamma tillför självklart många härliga höjdpunkter, men även flera snåriga situationer. Samma sak gäller för att vara förälder på Instagram.

– Det bästa med att vara mamma är relationerna jag bygger med mina söner och all kärlek jag får från dem dagligen. De är som mina två mini-bästisar, som konstant bråkar med varandra, säger Evelina.

Hon berättar vidare att det svåra är att veta hur man ska göra för att uppfostra barnen till starka, snälla och självsäkra, unga män.

– Man gör allt man kan, men känner alltid att man kunde göra mer. Känslan av att aldrig vara tillräcklig och rädslan att något hemskt ska hända, säger Evelina.

Med ett Instagram-konto tillkommer även frågan om hur öppen man ska vara och hur mycket av sitt privatliv man kan dela med sig av.

– Jag vill låta folk ta del av mer privata saker, men någonting stoppar mig alltid, säger hon.

Men Instagram knyter även band mellan människor som kanske inte skulle träffats annars. Evelina uppskattar kontakten med alla andra mammor och föräldrar som Instagram-kontot introducerat henne för. Tillsammans delar de med sig av sina upplevelser, hjälper och stöttar varandra i olika situationer.

Vi ville avsluta denna härliga intervju genom att fråga Evelina om hon kan dela med sig av något som vi inte vet om henne.

– Jag försöker alltid hålla Instagram-flödet i samma färger; svart, grått, rött och vitt. Men barnens favoritfärg är grön, så när de väljer outfits blir det alltid någonting grönt i flödet, avslöjar hon.

Mors dag, mamma-influencer, Evvestaar

Fem snabba

Sist men inte minst – fem snabba frågor:

Vem är din favorit-influencer?
Har ingen specifik, men många mamma-barn-konton
Vad/vem inspirerar dig stilmässigt?
Virgil Abloh och allt han är inblandad i!
Vad har du för guilty pleasure?
Real Housewives of Atlanta
Vilken är din favoritlåt just nu?
Skepta – Energy
Om du bara fick bära ett par sneakers under resten av ditt liv, vilka skulle det vara?
Nike Air Max 90

Vi på JD Sports älskar att se Evelinas och killarnas matchande outfits, och ser framemot fler härliga bilder på Instagram.

More Articles Like This

MODE | februari 13, 2024

Make moves med Mercier

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

MODE | oktober 9, 2023

Höstens fetaste jackor

MODE | september 22, 2023

On the move med Mercier

Next Article

MODE | april 28, 2023

GUESS x J Balvin