jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | oktober 16, 2020

Halloween 2020: 4 överlevnadstips

“Åh, men nej! Fly inte UPP FÖR TRAPPAN! Fly ut!”, “Hur? Hur kan hon ramla där? Hon springer på platt mark!”, “Varför följer han efter det läskiga ljudet? VARFÖR?!”. Ja, karaktärer i skräckfilmer är inte kända för att ha huvudet på skaft direkt.

Skräckens egen månad, oktober, är äntligen här och Halloween närmar sig med stormsteg. Vi kan inte göra mycket åt dåliga val som att undersöka misstänkta ljud eller att springa in i en solklar återvändsgränd. Som en hyllning till årets läskigaste högtid har vi på JD Sports istället satt ihop några tips som ser till att du är ordentligt förberedd om du skulle befinna dig i dessa klassiska skräckscenarion.

Läs vidare på egen risk MOHAHAHAHAHA!

Saw, Halloween 2020, Jigsaw

Läskiga skogsturer

Ska du ut och campa under Halloween? Kanske sova över i någon enslig stuga i skogen? Inte? Vi är inte heller riktigt säkra på varför man skulle få för sig att göra något sådant, men vi har sett det i otaliga filmer. Evil Dead, Cabin in the Woods, Wrong Turn, The Forest. Som ni hör kan listan göras lång.

Vad har alla dessa filmer gemensamt? Jo, fel skor såklart! I vissa fall till och med brist på skor. Vi säger inte att alla karaktärer i dessa filmer hade klarat sig undan ond, bråd död om de bara snörat på sig ett par rejäla kängor när de gett sig ut i skogen. Däremot kan vi påstå att det hade kunnat förhindra åtminstone några onödiga fall och gett ett litet försprång.

Vårt tips? Ett par Field Trekker-kängor från Timberland! De ger ett ordentligt grepp, stöd till din ankel, de håller fötterna varma och torra – ja, allt du kan behöva när du rör dig i terräng. Oavsett om du flyr i skräck från kannibaler, går vilse på grund av Blair Witch-häxan eller försöker undkomma en urgammal förbannelse. Spana in alla skor från Timberland här.

Halloween 2020, Timberland, Timberland Field Trekker

Hemsökta hus

Spökar det hemma hos dig? Kanske inte just nu, men Halloween är ju trots allt inte här än. Eller ska du på fest i ett hemsökt hus? Better safe than sorry – det är dags att göra sig redo. Vi ska dock vara helt ärliga. Korten på bordet: Vi är inga Ghost Busters. Förutom lite vigvatten och strofen ”The power of Christ compells you” har vi inte mycket att komma med. Men om du ändå ska bli hemsökt och jagad i ditt hem är det väl lika bra att vara comfy under tiden?

Mys till det i hoodies, tröjor, mjukisbyxor och träningsoveraller. Vem vet? Spökena kanske till och med joinar dig för lite chill framför en bra skräckis. Eller så får du se den andra sidan tidigare än planerat, men jag VET att jag hellre hade flutit omkring i all evighet i en mjuk hoodie än i en blus eller skjorta. Magnus Haaparanta knows where it’s at i denna outfit från Nike. Hm, undrar om han kan lära oss att sväva sådär. Kanske kan vi lura spöken, demoner och gastar att vi är en av dem då! Du hittar stilen här.

Halloween 2020, Nike, Nike Air Max 90
Foto till höger: @mangehappa

Domedagen

Apokalyps, någon? Med risk för att låta som en domedagsprofet är det ALLTID bra att vara beredd inför en apokalyps – i alla fall om vi ska tro på skräckfilmer. Problemet är bara att det finns så många olika scenarion! Kommer vi att slåss med utomjordingar som i The Quiet Place? Eller gå genom livet blinda för att undvika att se på en okänd entitet som i Bird Box? Eller blir det en mer klassisk zombieapokalyps à la Dawn of the Dead och 28 dagar senare?

Vad det än blir kan vi konstatera att det är bra att kunna röra sig tyst. Och vad är tystare än att gå på luft? Vi tipsar om Nike Air Max 270 – inte nog med att du får ett par fräscha sneakers, du går på en hela 32 mm hög Air-enhet i hälen! Det blir inte mycket tystare än så. Vi har löst koden för A Quiet Place! Kan någon beställa ett par till Emily Blunt? Ni hittar dem här.

Halloween 2020, Nike Air Max 270

Jagad

Det mest klassiska skräckscenariot genom tiderna: att vara jagad. Vi har sett det i allt från Friday the 13th och Scream till It Follows, The Shining och Us. Som vi nämnde tidigare har karaktärer en viss tendens att springa in i återvändsgränder. Tyvärr kan vi som sagt inte göra så mycket åt dåliga val.

Det vi KAN tipsa om är att snöra på sig ett par ordentliga löparskor. Ni kanske inte tror att det kommer göra så mycket i stundens hetta, men vi lovar att lite prestationshöjande teknologi kommer att göra susen. Vad är då bättre än adidas Ultraboost 20? Inget. Absolut inget alls. Dessa sneakers har en primeknit-ovandel, som håller fötterna svala, och en Boost-mellansula som ger tillbaka energi vid varje steg du tar. Du kommer springa ifrån vad det än är som jagar dig med flera kilometer. Spana in Ultraboost-kollektionen här!

Halloween 2020, adidas Ultraboost, Fredag den 13, Friday the 13th, Fredag den trettonde

Hur känns det? Förberett och säkert? Har du lagt till alla dessa produkter i din varukorg eller åtminstone fått lite inspo om fräsch stil? Spana in hela vårt sortiment här och framförallt HAPPY HALLOWEEN!

More Articles Like This

MODE | februari 13, 2024

Make moves med Mercier

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

MODE | oktober 9, 2023

Höstens fetaste jackor

MODE | september 22, 2023

On the move med Mercier

Next Article