jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | maj 10, 2023

Historien om Hoodrich

Det finns flera varumärken som verkligen sätter standarden för streetwear, och ett av dem är Hoodrich! Ikonen som konstant växer och skapar uppmärksamhet över stora delar av Europa, tack vare deras unika tolkning av streetwear. Har du någonsin funderat på vem som ligger bakom framgången? Häng med oss behind the scenes när vi utforskar historien om Hoodrich. 

 
 

Hur skapades Hoodrich?

Jay Williams startade Hoodrich år 2014 med en vision om att skapa ett klädmärke som skulle återspegla hans passion för rap och underground streetwear. Han började med ynka 200 pund (cirka 2500 kr i dagens växelkurs), som han använde för att tillverka 30 stycken T-shirts. Men trots sitt låga startkapital växte företaget snabbt. Jay har tidigare sagt att han är “stolt men inte nöjd”, och planerar att ta sitt projekt till nya höjder med ambitionen om att bli ett etablerat streetwear-märke internationellt. 

 
View this post on Instagram

A post shared by JD Sports Sverige (@jdsportsse)

 

Hoodrichs motto ”from nothing to something” inspireras av Jays egen resa från sitt sovrum i Birmingham, Storbritannien till att skapa ett framgångsrikt märke. För honom är det inte bara ett klädmärke, utan också en livsstil. Det är därför tunga namn inom rapvärlden som MoStack, Dizzee Rascal och Giggs har valt att rocka hans kläder. Hoodrich har hämtat inspiration till sin design från den urbana scenen i Storbritannien, och varje kollektion uttrycker kulturen på ett unikt sätt. En trendig stil som aldrig offrar komfort. 

 

Samarbete med Fumez

Fumez The Engineer, en brittisk artist och musikproducent, valdes som Hoodrichs första officiella ambassadör. Jay sökte en artist och kreatör som delade företagets värderingar, och tillsammans tog de fram en klädkollektion som fortsatte att hämta inspiration från den urbana scenen, kombinerat med deras egna premium touch. Kollektionen innehöll sweatshirts, T-shirts, träningsbyxor och shorts, alltid i mjukt material. En del plagg hade dolda fickor med dragkedja och kromdetaljer, medan andra plagg hade färgstarka tryck för att ge en unik look.  

Klicka hem dina favoriter hos JD Sports

Hoodrich, som är ett av JD Sports mest populära varumärken, började ingå i vårt utbud för några år sedan och inkluderar idag kollektioner för både herr och dam.

 
 

Varumärkets logga är oftast i centrum och kläderna kännetecknas av svarta, gråa, vita, röda och mörkblåa färger. De perfekta plaggen för att maxa helgen! 

Klicka här för att se hela Hoodrich-kollektionen och hitta dina favoriter! 

More Articles Like This

MODE | februari 13, 2024

Make moves med Mercier

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

MODE | oktober 9, 2023

Höstens fetaste jackor

MODE | september 22, 2023

On the move med Mercier

Next Article