jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | maj 23, 2023

Top picks: 3 tidlösa veganska skor

Tiden går och årstiderna förändras, och det syns inte minst på kläderna och skorna vi väljer att dra på oss. Men inte bara det: även våra värderingar är i ständig förändring, och koncept som hållbarhet och veganism får allt mer uppmärksamhet runt om i världen. Det inkluderar också skorna vi traskar runt i, såklart. Om du vill leva mer hållbart eller bara säga nej till animaliska produkter i din garderob, så är det ett bra steg att köpa veganska skor istället för “vanliga” när det blir dags för nya. 

Det sägs att det säljs 25 par Nike-skor varje sekund. Let’s ge oss på lite snabb huvudräkning, shall we? 25 par per sekund blir 1500 per minut, och över två miljoner par per dag. Och det är bara ett av alla varumärkena på marknaden. Om vi lägger ihop alla skor från alla märken blir det en hiskelig mängd dojjor som dagligen pumpas ut. Du förstår poängen va?

veganska skor

Veganska skor

Det största orosmolnet vid skoproduktion är läder, vilket är det vanligaste materialet att använda när man skapar tofflor. Tyvärr är bearbetningen av läder förorenande och dåligt för miljön. 

Som tur är har de största märkena kikat på alternativ, och idag kan du hitta skor i såväl fuskläder som återvunna syntetmaterial. Men det som gör skomodellerna i det här blogginlägget speciella är att de inte innehåller några produkter från djurriket överhuvudtaget. Inte ens limmet, som annars ofta har ingredienser som kommer från djur. 

Om du är på jakt efter nya sneakers men också bryr dig om miljön, så är helt veganska skor en bra väg att gå. Här kommer några av våra sneakersfavoriter i vegansk tappning, alla med tidlös design så du får pjucks som funkar år efter år. 

adidas Stan Smith

adidas Stan Smith är en ikonisk sko med lång historia, och en av varumärkets mest sålda modeller genom tiderna. adidas Originals tog det kloka beslutet att ge den klassiska dojjan en ekotwist, och du kan nu hitta Stan Smith i vegansk variant! Ovandelen är gjord I återvunnen polyester, sulan är gjord i återanvänt gummi, och inga delar av skon har några som helst spår av animaliska produkter.

vita stan smith med gröna detaljer
Ett par vita och blåa adidas stan smith

Nike Air Max 270

Nike Air Max 270 är tveklöst en av våra populäraste och mest efterfrågade veganska sneakers. Skon kommer i flera varianter med ovandel i ventilerande mesh och har precis som storsäljaren VaporMax ett lim helt utan animaliska produkter. 

Läs mer: Så rengör du dina sneakers på bästa sätt

vita och beige Nike Air Max 270
ett par rosa AM270

Converse All Star

Converse har funnits på sneakermarknaden I över ett århundrade, och visar år ut och år in att de anpassar sig efter trenderna och kundernas önskemål. GIVETVIS levererar även de veganska dojjor till folket. All Star har syntetlim och finns i en rad olika former och varianter med såväl canvastyg som fuskläder på ovandelen. Välj och vraka bland en drös olika färger och sporta en ikonisk retrostil helt utan skuldkänslor.

en person som knyter ett par blåa converse
Vita All Star High

Där har vi JD:s topplista på veganska skor som aldrig går ut tiden 💃 Om du inte föll för någon av modellerna i inlägget så hittar du fler snygga dojjor hos JD Sports. Som vanligt med andra ord. Och du! Kom ihåg att ta hand om dina skor i förebyggande syfte så de håller längre, så gör du miljön en extra tjänst.

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article