jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHÅLLNING | juli 1, 2020

OUTDOOR: FLER INFLUENCER-TIPS FÖR DIN SVERIGE-SEMESTER

JD älskar the outdoor och friluftsliv! Nu vill vi tipsa er om hur ni firar er semester i Sverige på allra bäst sätt. I vårt förra inlägg pratade vi med Catrin Odby (@catrinodby) och Jenny Holm (@jennyholms) om olika aktiviteter och hur man fixar utomhusträningen. Denna vecka fortsätter tipsen med Camilla Johansson (@cami.johansson) och Sebastian Sjökvist (@visualsbysebo) som berättar om vackra vandringsleder, brädsport och naturens makt!

Outdoor och friluftsliv, Camilla Johansson och Sebastian Sjökvist

Camilla Johansson: ”Testa något nytt”

Namn: Camilla Johansson
Ålder: 28
Stad: Stockholm just nu
Instagram: @cami.johansson

Camilla Johanssons Instagram är fylld med bilder som får oss att längta efter naturen och äventyr! Hon beskriver sig själv som en BRÄDSPORTSÄLSKARE med stora bokstäver. Vintern är fylld med snowboard och fjäll, medan sommaren levererar surfing och skate. Camilla kombinerar dessutom gärna dessa sporter med ”skogshäng” och att vandra i berg. Hennes absoluta favoritaktivitet är dock, och kommer alltid att vara, vågsurf. Faktum är att Camillas bästa semesterminne handlar om just det.

– Jag och sambon var och surfade i Portugal förra året och vi fick ett antal riktigt fina vågor! Den totala lyckan och utmattningen efteråt är så fantastisk att den sitter kvar i kroppen länge, beskriver hon.

Vågsurf och friluftsliv, sjö, bikini, Camilla Johansson

”Jag ska utforska Sverige”

Denna sommar kommer Camilla att spendera i Sverige.

– Jag kommer att ge vårt vackra land en chans att skina i sin fulla glans. Jag ska utforska Sverige och framförallt kusterna. Hemtrakterna, Höga Kusten, känns väldigt lockande men även Gotland och västkusten om det går att utföra på ett säkert sätt, berättar Camilla.

För den som vill göra något äventyrligt i sommar men inte riktigt vet vart de ska börja, tipsar Camilla om att testa något nytt. Varför inte lägga sommaren på en helt ny aktivitet?

– Om man älskar att resa, men känner sig begränsad, tycker jag att man ska kolla på kartan en gång till! Det finns så många intressanta platser i Sverige som vi missar. En plats som är lättillgänglig, men som också har extremt fin natur, är ju Skulebergets Nationalpark, säger hon. Denna park ligger vid Höga Kusten och bjuder på nästan 3,5 mil vandringsleder.

Naturens lugn lockar

För Camilla är det naturens lugn som lockar. Men även den mäktiga kraften som den kan ge.

–  En skog eller ett hav kan vara så fridfullt och stilla, vilket är väldigt härligt för en rastlös själ som jag. Det finns inget ställe på jorden som jag kan vara så lugn i, som i naturen. Samtidigt är det där som jag också utmattar mig själv fysiskt allra mest! Att leka med naturkrafter är alltid speciellt, förklarar hon.

Då kan man undra, vilken plats ligger en äventyrare som Camilla närmast om hjärtat? Svaret landar långt bort.

–  Jag bodde i Brasilien i några år. I en liten by som heter Pipa. Den lilla fiskarbyn kommer nog alltid ligga mig otroligt varmt om hjärtat, säger hon.

Skog och friluftsliv, Camilla Johansson

Sebastian Sjökvist: ”Total avslappning att komma ut i naturen”

Namn: Sebastian Sjökvist
Ålder: 27
Stad: Ronneby
Familj: Min sambo, Ronja, och vår katt, Zelda.
Instagram: @visualsbysebo

Letar du efter storslagna vyer och trolska bilder? Då får du inte missa Sebastian Sjökvists instagram. Där bjuds det på vackra landskap i olika former.

Sebastian berättar att han har svårt att sätta fingret på vad som lockar honom med naturen.

– Jag tycker att naturen är väldigt vacker att se på och jag älskar såklart att försöka fånga den på bild. Men det är också en total avslappning för mig att komma ut i naturen och lämna vardagsstressen bakom mig ett tag, säger han.  

Outdoor och strand, Sebastian Sjökvist

”Blekinge är helt fullt av vackra skärgårdar”

För den som är sugen på att uppleva Sveriges fantastiska natur i sommar har han flera tips.

– Om man gillar kust och hav så är Blekinge helt fullt av vackra skärgårdar och stränder, säger han.

Om man istället är sugen på vandring, skog och natur, tipsar Sebastian om nationalparkerna Stenshuvud och Söderåsen som båda ligger i Skåne.

– Uppe i norr så finns det vackra Nationalparker med vandringsleder lite överallt, konstaterar han dessutom.

Outdoor och strand, Sebastian Sjökvist

”Det är något med berg och vattenfall”

Den plats som ligger Sebastian närmast om hjärtat är Island. Han berättar att det är något med berg och vattenfall som verkligen fascinerar honom.

– Förra året reste jag och min sambo till Island. Vi bodde i bilen en hel vecka och vaknade framför helt otroliga, nya utsikter varje morgon.  Det kändes helt fantastiskt att inte behöva förhålla oss till någonting och avnjuta total frihet, säger han. 

Har du blivit inspirerad till att upptäcka Sverige efter att ha läst tipsen från dessa äventyrslystna individer? Glöm inte att spana in JD Sports där du hittar allt för utomhusträning, bad och friluftsliv! Om du vill få ännu mer inspiration för semestern i sommarsverige kan du spana in vår intervju med Catrin Odby och Jenny Holm här.

Missa inte heller vår tävling på Instagram där du kan vinna en träningsoutfit, värd 2000 kr! Tävlingen pågår till den 5 juli, klockan 23.59.

More Articles Like This

UNDERHÅLLNING | februari 13, 2023

Vad är CrossFit?

Next Article