jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | januari 6, 2022

Kläder för utomhusträning

’New year, new me’ brukar det ju heta, och vi är nog många som har tänkt ta tag i träningen under det nya året. Med de rådande restriktionerna har utomhusträning blivit ett allt mer populärt alternativ till gymmen. Dessutom finns det flera fördelar med att träna ute. Att bege sig ut och lapa lite sol under det mörkare halvåret ger energi och är bra för den mentala hälsan och bara att vistas i naturen har en liknande effekt på stress.

en person som springer utomhus med en rosa Under Armour träningströja

Därför listar vi här några tips på kläder som håller dig varm när du beger dig ut i spåret, skogen eller tar dig till utomhusgymmet. Läs vidare för att få lite fit-inspo! Alla redo? Nu kör vi!

Kläder för utomhusträning – herr

Under vintern är det viktigt att jobba med lager på lager så du inte blir nedkyld under träningen. Nike levererar flera alternativ för ytterlager! Spana in deras Repel Miler Jacka som är både vattenavvisande och har reflexer som hjälper till att hålla dig synlig när skymningen kommer.

Behöver du ännu ett lager? Spana då in Nikes Therma-FIT Väst som är både vindtät och vattenavvisande, samtidigt som det mjuka fleecefodret hjälper till att hålla dig varm.

två personer i svarta och gråa Nike-plagg i inomhusmiljö

Ytterlager för överkroppen = check! Nu vänder vi blicken mot byxor istället. Tränar du i minusgrader är det viktigt att inte missa understället. Varför inte komplettera med ett par Rival Träningsbyxor från Under Armour, som är gjorda i mjuk bomullsblandning? Den elastiska linningen och de ribbade muddar gör att brallorna kan krönas till komfortens moder!

Om du däremot vill gå all in på träningen direkt så tar vi oss en titt på Under Armours Challenger Träningsbyxor. De är gjorda i stretchig polyester och har svettavvisande teknologi som håller dig fräsch genom hela passet. Den slimmade passformen med avsmalnande ben ger dig en sleek look och är perfekta för högintensiv träning.

en person i blå träningsoverall som sitter på knä och en person med svarta träningsbyxor som står upp

Sist men inte minst – tröjorna. Under Armours vinröda Tech Träningströja har svettavvisande teknologi för att du ska kunna hålla värmen när du tränar under de kallare månaderna. Tröjan kommer i overheadmodell med hög krage och smidig kvartsdragkedja så du enkelt kan reglera temperaturen när pulsen stiger.

Nikes svarta träningströja är i sin tur perfekt som ett baslager men går lika bra att använda separat när temperaturerna börjar öka lite igen. Den har svettavvisande Dri-FIT-teknologi och hål för tummarna vid ärmsluten, vilket ger optimal passform.

en person i röd tröja och en person i svart tröja i inomhusmiljö

Spana in alla träningskläder för herrar här.

Kläder för utomhusträning – dam

Layer up med en värmande väst under nästa springtur! Denna Coldgear Reactor Väst från Under Armour är gjord med vattenavvisande UA Storm-teknologi och värmande ColdGear-foder. Dessutom har västen en reflekterande Under Armour-logga som gör att du syns i mörkret.

Nikes Plus Size Jacka är istället gjord i vattenavvisande polyester och har även den reflexer som hjälper dig att synas när du tränar på kvällstid. Den höga kragen och justerbara huvan skyddar samtidigt lite extra mot kylan.

en person i svart väst och en person i svart jacka i inomhusmiljö

Vi säger samma sak här som för killarna! Se till att dra på dig ett underställ om du ska ge dig ut i minusgrader. Komplettera sedan outfiten med ett par Nike Academy Träningsbyxor som är gjorda i mjuk polyester. Dessutom är byxorna utrustade med Dri-FIT-teknologi som transporterar bort fukt.

För utomhusträning i lite varmare väder rekommenderar vi ett par Plus Size Träningstights från Nike. Även de är utrustade med svettavvisande teknologi som håller dig torr och varm. Utöver det har tightsen en hög midja med elastisk linning så du kan röra dig obehindrat och ta ut dig ordentligt. Perfekt för utomhusträning helt enkelt!

en person som tränar i svarta Nike-kläder och en person med svarta träningsbyxor och vita skor

Dååå har vi kommit till damtröjorna! Både Nikes svarta Plus Size Träningströja och gröna träningströja har svettavvisande teknologi och smidiga tumhål vid ärmsluten som håller tröjan på plats. Den svarta tröjan har även en liten ficka, och den gröna fulländas med en reflekterande Swoosh-logga.

en person med svart Nike-tröja och keps samt en person med svarta träningsbyxor och grön Nike-tröja

Shoppa alla träningkläder för damer här.

Accessoarer: Pricken över i:et

Var rädd om händer och ansikte när du ger dig ut och tränar! Under kyliga dagar är det viktigt att se till att hela kroppen är ordentligt varm. Då är det tur att Nikes Stickade Handskar finns! De är gjorda i dubbelstickad akryl och har en beläggning vid handflatan som ger ett ordentligt grepp när du jobbar styrka vid utegymmet.

Men även halsen och ansiktet behöver lite extra kärlek när temperaturen sjunker. Med en halsvärmare från Nike skyddar du kroppens största organ och reppar Swoosh på samma gång! Den svarta halsvärmaren är gjord i stretchig polyesterblandning och har svettavvisande Dri-FIT-teknologi som ser till att du är torr genom hela träningen

ett par svarta stickade handskar och en person som bär en svart halsvärmare över ansiktet

Du hittar alla accessoarer här.

Maxa träningen

Hur känns det nu? Redo för nästa springtur i skogen? Spana in alla träningskläder hos JD Sports och gear up för träningen. Vi har allt för dig som älskar att röra på dig – vare sig du föredrar att svettas inomhus eller utomhus. Behöver du hjälp på traven med att hitta rätt skor till träningen? Då kan du läsa vår guide här.

Och du! Glöm inte att ladda ner vår grymma app. Med den blir shoppingen ännu smidigare, och du får tillgång till exklusiva erbjudanden och tävlingar.

Influencer i headern är @adamagouda.

More Articles Like This

MODE | februari 13, 2024

Make moves med Mercier

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

MODE | oktober 9, 2023

Höstens fetaste jackor

MODE | september 22, 2023

On the move med Mercier

Next Article