jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHÅLLNING | januari 25, 2021

Välj en träningstrend som passar dig!

Det är dags att påbörja det där nyårslöftet som vi så många lovade oss själva. Att börja träna. Tycker du att det känns svårt att hitta en träningsform? Oroa dig inte, det har vi löst åt dig. Vi har kollat runt och samlat information om de hetaste träningstrenderna för det nya året, och det finns definitivt något som passar alla därute. Vi vet alla att träning har en otrolig positiv påverkan på både kropp och knopp. Så läs vidare och låt dig inspireras! Vi är övertygade om att du ska kunna hitta en träningsform som passar dig perfekt.

Är du lika taggad som vi? Häng med!

Padel

En träningstrend som slog ner som en blixt under föregående år och som vi tror kommer fortsätta stiga i popularitet även detta år är padel. Inomhus-och utomhusträning för hela kroppen i form utav en tennisplan, en liten boll och en racket.

Sporten kommer ursprungligen från Spanien och Latinamerika. Och under 2020 ökades antalet padelbanor runt om i vårt avlånga land till cirka en miljon stycken. Spelet påminner lite om tennis, och poängsättningen är precis densamma. Padel spelas oftast som dubbel, att man kör två mot två. Planen är omringade av väggar, som man även får ta hjälp av under spelet. Ett snabbt och intensivt spel, och definitivt coronavänligt i och med att man håller avstånd. När temperaturen blir varmare kan man även ta med sig spelet ut i friska luften och spela på en utomhusbana.

Låter det kul? Ja men ring dina kompisar och boka en bana idag, de bokas upp snabbt. Kanske blir du lika frälst som alla andra?

padel, träningstrend, träning

Yoga & mental träning

En träningstrend som aldrig går ur style är yoga. Träningsformen för både den fysiska och mentala hälsan. Tänd alla doftljus du har, rulla ut en mjuk matta och sätt på ett yogaprogram på YouTube om du föredrar att vara hemma. Eller börja med en nybörjarklass på gymmet.

Det finns många olika typer av yoga, vi har exempelvis den mer fysiskt avancerade ashtangayogan till den mer avslappnade mjuka hathayogan.

Att yoga är ett sätt att lugna både kropp och sinne. Man kan börja sin yogaresa genom att träna på andningsövningar och sedan utöka till mer avancerade övningar. Det finns ingen strikt regelbok inom yoga utan huvudsaken är att lyssna på sin kropp och vad man behöver just denna dag. En andningsövning på bussen på väg till jobbet är också yoga och passar för dig med en hektisk vardag.

Yoga, mental hälsa, yogamatta, träningstrend, träning

Behöver du en yogamatta? Klicka här.

Fria vikter & kroppsvikt

Nu under pandemin så kan kön till gymmet vara lång i och med restriktioner och i vissa fall kanske gymmet till och med är stängt. Då passar denna nya träningstrend in perfekt, nämligen hemmaträning. Allt du behöver är en skön matta, snygga träningskläder, en stor vattenflaska och din favoritlista peppandes i bakgrunden. Man kan optimera träningen med hjälp utav sin kroppsvikt och vill man addera extra vikt, varför inte ta hjälp av en tung bok eller hantlar om man har det? Har du ett hopprep hemma, ja men perfekt! Det finns massvis med appar man kan ta inspiration av och sätta ihop ett pass själv. Börja smått och sätt ett mål att träna 30 minuter två gånger i veckan, för att sedan utöka när du känner dig starkare.

Många gym har också digitala pass som man kan använda sig utav, samtidigt som man håller sig säker hemma.

Hemmaträning, onlineträning, fria vikter, träning, träningstrend

Hopprep kan du hitta här.

Tech-träning

En träningstrend som är väldigt inne för i år är tech-träningen. Att man för statistik för hur mycket man rör på sig i antingen din mobil eller med en smart watch. På mobilen brukar det vara en app som heter hälsa, där kan man följa hur många steg man tagit, mäta pulsen och se till att man dricker ordentligt. Ett perfekt verktyg att använda sig utav då man har stenkoll på sin fysiska aktivitet. Tycker man att det är jobbigt att släpa på mobilen hela tiden så kan man införskaffa sig en klocka, exempelvis en fitbit. En liten smidig armklocka som håller koll på allt åt dig.

Visste du att det är rekommenderat att gå cirka 10.000 steg om dagen?

Så varför inte göra det som en aktivitet mellan familjen, arbetskollegorna eller kompisgänget? Att tillsammans med dem motivera varandra att komma upp i 10.000 steg om dagen. Så ta upp det på nästa möte, eller ring den där kompisen som också sitter hemma och föreslå en promenad!

Tech träning, smartwatch, träning

Bli ett med skogen

Efter att snön har smält bort så blir det enklare att använda sig utav naturen. Denna träningstrend är fantastisk och att ge sig ut på en lång skogs-hike är toppen för välmåendet. Man kan välja avstånd och terräng beroende på vad man känner för dagen. Packa med dig matsäck, ta med dig en kompis och ge dig ut.

Man kan också hitta ett bra ställe att köra ett pass på, när man är i skogen behöver man inte tänka på att ta med sig utrustning. Man kan använda sig utav vad som redan finns i naturen. Styrketräna med hjälp utav en sten, gör burpees på mjuk mossa eller ge dig ut på en löprunda. Alternativen är många, så gör lite research på ett bra ställe i närheten där du bor.

utomhus, skog, välmående,

Man blir otroligt glad av att vara i skogen!

Har ni sett vårat senast inlägg om de bästa produkterna för utomhusträning? Spana in det här.

More Articles Like This

UNDERHÅLLNING | februari 13, 2023

Vad är CrossFit?

Next Article