jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | mars 25, 2021

adidas Originals Stan Smith, Forever

Clean just got cleaner med en uppdaterad version av Stan Smith! Är du nyfiken på hur? Läs vidare…

När den först lanserades 1963, så blev denna silhuetten något utav en ikon. Snabbspolar vi cirka 50 år till nutid, så är en ny version av sneakern på ingång. Ett tillskott i adidas Originals initiativ för att minska plastförbrukningen.

De har tagit en riktig klassiker och uppdaterat skon till den nya standarden inom hållbarhet. Den senaste Stan Smith återvänder i dess renaste form. Spana in den här!

Stan Smith, adidas Originals, hållbarhet

Stil möter hållbarhet

Med över ett halvt århundrade i bagaget, så har Stan Smith-sneakern helt och hållet omdefinerat den klassiska tennisskon. Det var den första skon gjord i läder tillägnad för tennisplanen. Den kallades först för ’Haillet’ men döptes sedan om till ’Stan Smith’ efter att mästaren i tennis gett sitt godkännande att få använda hans namn på denna nya sko.

Stan Smith blev startskottet som ändrade allt under 60-talet och i år är adidas ute efter att göra exakt samma sak. Sneakern behåller sin original-design, men med några riktigt fräscha uppdateringar. Man har lagt ett extra miljövänligt öga på denna nya sneaker och använder sig utav en Primegreen-ovandel som är gjord av hela 50% återanvänt material. Den har samma stil och känsla av syntetläder som föregående modeller, men är nu ännu snällare mot vår planet.

Materialet Primegreen introducerades av adidas för cirka ett år sedan, och består av återanvänt plast. Det är ett av deras nyckelmaterial de använder sig utav i deras mål för att minska plastavfall. De har tidigare använt sig utav Primegreen-teknologin på en stor del av deras produkter, allt ifrån T-shirts till deras fotbollsprodukter. Men detta är första gången som vi ser adidas använda Primegreen på deras ikoniska Stan Smith, och ändra definitionen av vad en hållbar sneaker kan vara.

Stan Smith, adidas Originals, hållbarhet, sneakers

Tidlös om något

Den ikoniska adidas Originals-sneakern lanseras i flera färgkombinationer som passar för hela familjen. Spana in den helt nya, hållbara Stan Smith-kollektionen idag!

♻️

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article