jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | mars 26, 2021

Air Max Day 2021: Air VaporMax Evo

Den officiella Air Max Day är här!

Är du inte säker på vad den innebär? No worries, nu ska du få höra allt du behöver veta! Den 26 mars, varje år, så firar Nike sin ’Air max Day’! Detta årliga firande äger rum på datumet när den första Air Max 1 lanserades 1987. Dagen då den synliga Air-enheten kom till liv.

Över de senaste fem åren så har Nike lanserat nya, fräscha silhuetter, utvecklat sin syn på hållbarhet och mycket mer för att hylla denna Air Max Day. Under 2021 så ligger all uppmärksamhet på den nya Air VaporMax Evo, som är en kombination av designer och detaljer från några av de mest ikoniska Air Max-modellerna genom tiderna. Detta blir det senaste tillskottet i Nikes innovativa samling och man har lånat element från inte bara en eller två, utan hela sju olika Air Max-sneakers från 90-talet till nutid. Läs mer och få reda på exakt vilka detaljer man har inspirerats av!

Air VaporMax Evo, Air Max Day, Sneakers

Up Close with the Air VaporMax Evo

Air VaporMax Evo kom till JD Sports i början av månaden i färgerna svart och Wolf Grey som blev en stor succé. Idag, så har märket släppt ytterliggare två nya looks och denna gång är det dags för damsidan att få ta del av Air VaporMax Evo.

För att fira denna lansering ordentligt på Air Max Day, så ska vi få ta oss en nära blick på denna silhuett. Vill du veta exakt vilka skor, och vilken del man tagit inspiration av till den nya VaporMax Evo? Läs vidare, detta vill du inte missa…

1990 – Air Max 90

När den först lanserades under 90-talet, så var den ikoniska Air Max 90 en enorm uppgradering från Air Max 87. Designen av Air Max 90 står Tinker Hatfield för, och förra året firade sneakern hela 30 år! De sportiga övergångarna du ser på Air VaporMax Evo är inspirerade av Air Max 90.

1993 – Air Max 93

Tre år senare lanserades en ny Hatfield-design, nämligen Air Max 93. Denna design var menad som en kreativ hyllning till den synliga Air-enheten vilket gjorde att man designade en 270-gradig Air-enhet i hälen på skon. Loggan på den nya Evos häl och plös har inspirerats av Air Max 93, men inkluderar även detaljer från alla sju stilar – från 90-talet till nutid.

1996 – Air Max 96 II

Tätt efter lanseringen av Air Max 95, så lanserade Nike Air Max 96 II under 1996 och 1997. Dessa sneakers designades med en tuffare look och avancerad Air Max-teknologi i en vaxkakemönstrad konstruktion. På VaporMax Evo, så kan man se att de burliknande detaljerna vid framfoten och mellanfoten har tagit inspiration av Air Max 96 II.

Air VaporMax Evo, Air Max Day, Sneakers

1998 – Air Max Plus

1998 introducerade Nike ‘Tuned Air’ i sina löparskor. Det sågs först på den nya Air Max Plus, som sedan kom att bli lika populär i det vardagliga livet som ute i löpspåret. För att addera extra stöd så lånar den nya Evo det ikoniska ’Whale Tail’-skaftet som man vanligvis ser på Air Max Plus.

1999 – Tuned Max

Under 1999 visade man upp en överlägsen innovation, nämligen Nike Tuned Max som var en stor byggsten i Nikes Alpha-projekt. Dessa sneakers erbjöd en dynamisk fjädring, som var specialdesignad för en löpares kroppsvikt. För att ta oss tillbaka till 1999 tar VaporMax även här, burdetaljen runt mellanfoten från Tuned Max för att ge den nya sneakern extra stöd.

2005 – Air Max Solas

Nike Air Max mötte en sömlös teknologi med denna Air Max Solas när den lanserades under 2005. Sneakern erbjöd ett fullt skydd med en sömlös design för maximalt stöd och en strumpliknande passform. På Nikes senaste tillskott Evo så är toppen av mellansulan inspirerad av Solas-modellen.

Air VaporMax Evo, Air Max Day, Sneakers

2008 – Air Max 180+

2008 släpptes det ännu en ny modell, nämligen Air Max 180+, vilandes på en sprillans ny Nike Air-enhet. Fjädringen i hälen fick sig en uppdatering och blev komplett med den ventilerande meshovandeln som gav ett smidigt stöd. På VaporMax Evo ser vi att den ikoniska Swoosh-loggan på sidan av skon har tagit inspo från Air Max 180+.

2020 – Air VaporMax 2020

I samband med Nikes ‘Move to Zero’-kampanj lanserades Air VaporMax 2020, som en hållbar version av den ikoniska silhuetten. De är gjorda av 50% återvunnet material baserat på sin vikt. Dessa uppgraderade sneakers skapades med den revolutionerade, one-piece VaporMax 2 Air-enheten, vilket är mer Air än man någonsin sett förut. Samtidigt har man använt sig av 75% återanvänt TPU. Air-enheten  vi ser i VaporMax Evo är inspirerad av förra årets innovation.

Kliv ut i dessa fräscha, nylanserade färger, proppfulla med inspiration och innovation från Nikes ikoniska historia. Klicka här för att spana in den nya Air VaporMax Evo för herr och dam nuuuu!

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article