jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHÅLLNING | mars 26, 2021

Påskinspiration – så maxar du din ledighet!

Behöver du påskinspiration? Kika hit! Även fast det känns som tiden står still så rullar den faktiskt på, och med stormsteg dessutom. Snart är påsken här och frågan vi alla ställer oss är ”Vad ska man göra?”

Jo, men det har vi löst åt dig. Oavsett om du har påsklov eller långledigt så har vi några mysiga tips på hur du maxar din ledighet. Antingen själv, eller med nära och kära. Läs vidare och låt dig påskinspireras!

Anordna en äggjakt

Hur mysig är inte denna tradition? Att leta påskägg. Lägg lite extra tid och gör det till en aktivitet, antingen med kompisgänget eller familjen. Man kan gömma påskäggen fyllda med godsaker både utomhus och inomhus. Skriv små lappar med ledtrådar och ge till alla deltagare. Fågel, fisk eller mitt emellan – se till att gömma äggen väl!

Påskinspiration, ägg, påsklov

Quiz-kväll

Detta är en toppenaktivet att göra både hemma och på jobbet. Ta hjälp av olika program och sätt ihop ett skojigt quiz. Exempelvis Kahoot eller en Google doc-presentation. Lägg till bilder för att göra det extra roligt. Ha med interna frågor om varje deltagare att skratta åt, blandat med geografi och historia som får en att tänka till en extra gång. Det brukar vara väldigt uppskattat av många!

Gillar du inte quiz eller känner att du inte har tid?
Ja, men satsa på en spelkväll. Damma av alla brädspel som gömmer sig i skåpen där hemma och bjud in till en helkväll. Köp massvis med snacks och skriv tydligt på inbjudan att alla kan försöka hålla god min oavsett vinst eller förlust 😉

Vet du vad som passar perfekt till en spelkväll? Härliga myskläder såklart! Spana in vårt sortiment av loungwear här.

Påskinspiration, ägg, spelkväll

Ta vara på naturen

Bor du på en plats som fortfarande har snö? Ge dig ut på en skidtur vettja, att åka längdskidor är en strålande aktivet och frisk luft sitter aldrig fel. Leta upp en rutt, packa med matsäck och sug ut det sista av vintern på långfärdsskidorna. Vi håller tummarna att det bjuds på solsken under påsken!

Är isen fortfarande tjock och stabil hos dig så kan du ta på dig skridskorna och ha en dag ute på isen. Träna på piruetter eller varför inte köra lite hockey om du känner för det. En perfekt aktivitet under påsken! Vill du slippa frysa under dessa aktiviter, kan du spana in vårt utbud av jackor här!

Påskinspiration, ägg, skidor

Har snön smält bort där du bor? No problem, man kan ge sig ut i naturen utan skidor och skridskor också. Finns massvis med fina naturreservat att undersöka. Gör det till en heldag och ring en kompis. Snöra på er vandringskängorna, häll kaffe i termosen och man är redo för en dag i friska luften. Får du inte tag på en kompis så kan du ladda ner olika podcast som håller dig sällskap under promenaden. Behöver du ett par bra skor? Kika in vårt utbud här!

Påskinspiration, ägg, natur

Påskpyssel

Påskinspiration av rang och med väldigt simpla medel. Införskaffa lite färg, penslar, fjädrar och lim på panduro och slå dig ned för lite pyssel. Använd dig utav äggkartonger, ägg, och påskris så kan man få till riktigt tjusiga påskdekorationer. Äggresterna kan man använda för att baka en påskig sockerkaka som kan stå i ugnen under själva pysslet och som man kan njuta av när man är klar. En mysig och kreativ aktivitet att göra tillsammans, samtidigt som det blir fint där hemma!

påskpyssel

Påskbrunch

Varför inte slå till på en brunch alá påsktema? Slå på stort och kanske slå en hollandaise och pochera ägg. Eller duka fram sill, potatis, gott bröd och färsk frukt och bjud dina vänner på en mysig förmiddag med påsktema. Tips är att kombinera det med påskpysslet så har man en riktig heldag framför sig. Ett bra sätt att få kvalitetstid med personer man håller kär samtidigt som man får äta god mat. Samla vännerna redan idag och se om ni kan få ihop en dag när alla kan. Be alla att ta med en rätt var så slipper du själv stå i köket hela dagen!

ägg, påskbrunch,

Är du i behov av att uppdatera skogarderoben nu när våren är på ingång? Spana in vårt inlägg om fräscha, vita sneakers här. Perfekt när gatorna är rena från grus!

More Articles Like This

UNDERHÅLLNING | februari 13, 2023

Vad är CrossFit?

Next Article