jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | mars 25, 2022

Air Max Day

35 år har passerat sen vi fick ta del av Nike Air Max för första gången, och idag är den en av världens mest kända och ikoniska sneakers. Den 26 mars firas Air Max Day, och så även hos JD Sports! Vi ska ta oss en titt på några av de senaste och mest älskade modellerna och ge förslag på hur du bäst bygger snygga outfits med dina Air Max. Håll hårt i sadeln för nu blir det åka av!

Air Max Day

Den 26 mars hyllar vi den älskade skon som skapades av Tinker Hatfield (som även skapat Air Jordan) och kännetecknas av den legendariska Air-enheten. Från början placerades den endast under hälen, men på vissa modeller sträcker sig stötdämpningen över hela sulan. Mmm, som balsam för fötterna. Air Max är också en stående favorit i hiphop- och EDM-världen, speciellt inom gabber-subkulturen. Där spenderas oräkneliga timmar på dansgolvet och det är ett MÅSTE med skor som både är snygga och pallar trycket timme ut och timme in. Let’s ta en titt på bästsäljarna och nykomlingarna i Air Max-truppen, shall we?

legs in blue jeans and white sneakers and one par of orange nike air max

Air Max Dawn

Vi börjar med Air Max Dawn, som är en riktig retrosneaker! Dojjorna är skapade med 20% återvunnet material, har stötdämpande Air-enhet under hälen och blir en grym komponent om du vill sätta vintage-vibe på outfiten. Matcha med en old school-tracksuit från Nike så är du i hamn.

one pair of black and one pair of white Nike Air Max Dawn

Air Max 95

Inspirationen bakom Air Max 95 kommer – tro det eller ej – från människans anatomi och erosion i naturen. 95:an är en av de mest utmärkande modellerna i serien och om Air Max vore en familj så hade det här garanterat varit syskonet som alltid är lite ✨ ExTrA ✨. Varför nöja sig med en Air-enhet under foten när man kan få två? “Less is more” finns inte på världskartan utan här jobbar vi extra allt! Med iögonfallande vågformat mönster på sidan och genomtänkta detaljer på skosnörena kan vi konstatera att Air Max 95 inte är här för att lalla. Matcha med enfärgade plagg för en clean look som sticker ut från mängden och highlightar de ikoniska skorna. 

person wearing a blue tracksuit and Nike Air Max 95

Air Max 90

Vår nästa gäst needs no further introduction. Air Max III, Air Max 90, allas favorit-millennial, kärt barn har många namn! Vid lanseringen år 1990 kallades Nikes bästsäljare för Air Max III, men fick sedan ett nytt namn med inspiration från (otippat nog) året de lanserades. Tinker Hatfield designade även denna modell, och hade italienska sportbilar som inspiration när han skapade den. Det märks, då Air-enheten under hälen och den något dolda loggan på sidan ger skorna en illusion av att vara i konstant rörelse. Låt pjucksen uppfylla sitt syfte vid nästa pulserande festival och matcha dem med en sweatshirt och träningsbyxor i olika färger.

person wearing grey clothes and a pair of Nike Air Max 90

VaporMax

När det kommer till det största kännetecknet för Air Max-serien så sitter VaporMax stadigt på tronen. Air-enheten täcker hela sulan och ger maximal stötdämpning för fossingarna. Komfortens moder! Om du gillar sportiga looks så har du hittat heeelt rätt. Tänk dig ett par VaporMax med en sleek outfit i riktigt mörka färger. Kanske en streetredo utility-look med cargobyxor? En vadderad väst som grädden på moset? Ay ay ay 🔥

person wearing black clothes and a pair of Nike Air VaporMax with gold accents

Air Max 90 Terrascape

Sist ut i dubbel bemärkelse! Nikes senaste modell heter Air Max 90 Terrascape och är en uppgradering av den ikoniska 90:an. Terrascape är gjorda med 20% återvunnet material och flexar en tonad, genomskinlig sula med synlig Air-enhet. På sidan hittar vi den klassiska Swoosh-loggan men i ny och innovativ tappning: loggan fortsätter nämligen till hälen och skapar en smidig ögla som gör skon enkel att dra på och av. Snygg design och hög funktionalitet – det bästa av två världar. Air Max 90 Terrascape är fullproppade med detaljer och därför tycker vi de gör sig bäst med dämpade toner och stilrena outfits. Snälla rara, vi måste ju låta pjucksen få glänsa i rampljuset!

two pairs of Nike Air Max 90 Terrascape

Fira Air Max Day på bästa möjliga sätt och spana in de senaste tillskotten i Air Max-familjen hos JD Sports 👟

More Articles Like This

SKOR | september 22, 2022

Höstmode 2022

SKOR | september 6, 2022

4 populära Nike sneakers

SKOR | maj 17, 2022

Vita sneakers 2022

Next Article