jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHÅLLNING | juni 1, 2021

EURO 2020: HÅLL DIG I LOOPEN

Efter ett helt år av försening så är sommarens största sportevenemang, EURO 2020 äntligen bekräftat och snart här! Vill du få reda på alla detaljer? Läs då vidare, vi har samlat all information du behöver veta.

Euro 2020. EM 2021, Fotboll

Hur kommer Euro 2020 att gå till?

UEFA EURO 2020-turneringen, eller EM 2021 som den också kan kallas. Tar plats den 11 juni. Där vi kommer se 24 lag tävla mot varandra över sex grupper om fyra för en plats i grand finale den 11 juli.

Turneringen tar plats över hela kontinenten för första gången i tävlingens 60-åriga historia. Med 12 utsedda värdstäder, från Dublin till Baku. Vi kommer att se båda semifinalerna ta plats på Wembley Stadium i London.

Formatet på turneringen är densamma som för EM 2016, där topp två i varje grupp tar sig till slutspelet mellan 16 lag, tillsammans med de bästa tredjeplaceringarna.

Vart kommer de att spela?

Varje utsedd värdnation som kvalificerats kommer att spela sin grupp på hemmaplan. Vi kommer att se England, Italien, Tyskland och Spanien spela alla sina tre matcher på hemmaplan efter att de kvalificerat sig i kvalet.

Öppningsmatchen kommer att hållas på Stadio Olimpico i Rom, mellan Turkiet och Italien i grupp A.

Euro 2020. EM 2021, Fotboll

Hur ser det ut för den svenska truppen inför Euro 2020?

Sverige spelar i grupp E tillsammans med Polen, Slovakien och högt tippade Spanien. Första matchen för grabbarna i blå/gult går av stapeln den 14 juni klockan 21.00 på Estadio La Cartuja de Sevilla i Spanien.

Årets svenska trupp har satsat på ett starkt, defensivt upplägg och ett stort ansvar ligger på vårt svenska försvar. Victor Lindelöf och Andreas Granqvist har spelat bra tillsammans under kvalet. Tillsammans med Mikael Lustig och Ludvig Augustinson är försvaret lagets bästa del i årets trupp.

Blickar vi uppåt i lagställningen ser vi Emil Forsberg och Kristoffer Olsson som har gjort bra ifrån sig. Följt av Victor Claesson, Albin Ekdal och Sebastian Larsson vars kämparglöd aldrig sviker.

Efter att förlorat vår eviga legend Zlatan till en knäskada, så håller vi tummarna för att Alexander Isak, Marcus Berg och Robin Quaison bär oss framåt med många mål i kassen. Vi har faktiskt tagit oss ända hit utan Zlatan, så förhoppningen är att allt kan hända.

Zlatan, Fotboll

Vill du visa stöd för Sverige kan du spana in alla våra Sverigetröjor här!

Kommer det att tillåtas en publik?

Några arenor har tillåtits att ha fans närvarande till turneringen. Wembley Stadium har lovat ca 25% kapacitet på sina matcher och Hampden Park i Glasgow hoppas även dem få okej på att kunna ha en kapacitet på 25%.

Andra platser, så som St Petersburg i Ryssland planerar för att kunna ha 50% kapacitet medans Budapest i Ungern kan till och med komma att erbjuda en fullsatt arena.

Vilka är de favorittippade i Euro 2020?

England och Frankrike går in i turneringen som favorittippade nationer, efter det förutspås det även att Belgien, Spanien och Tyskland kommer att gå långt.

Euro 2020. EM 2021, Fotboll

Oavsett om du kollar hemma på soffan, har slagit dig ned på en stimmig bar eller är den lycklige att faktiskt sitta i publiken på önskad arena så har vi på JD Sports allt du behöver i klädväg för att supporta ditt favoritlag denna sommar! Spana in allt inför Euro 2020 här.

Tills turneringen sätter igång väntar vi med spänning. Samt håller alla tummar och tår för grabbarna i gult och blått!

More Articles Like This

UNDERHÅLLNING | februari 13, 2023

Vad är CrossFit?

Next Article