jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHÅLLNING | juni 12, 2021

EURO 2020: Spanien VS. Sverige

Spanien VS Sverige, ikväll klockan 21.00!

Du har väl inte missat att höra om Euro 2020? Nej tänkte väl det, för det är nog nästintill omöljligt att inte ha hört om. Hypen runt denna turnering är extra stor i och med att det tyvärr ställdes in förra året, när den ursprunligen skulle ha hållts, på grund av – ja det vet vi nog alla varför…

Trots ändrat datum håller turneringen fortfarande fast vid originalnamnet. Man kan även kalla det för EM 2021 eller Euro 2021 vilket egentligen inte är fel. Men, det officiella namnet går under ’Euro 2020’.

I fredags, den 11 juni, sattes hela turneringen äntligen igång med första matchen mellan Italien och Turkiet i Rom som slutade i vinst för Italien med 3-0. Nu ikväll så spelar våra grabbar sin allra första match i turneringen. Motståndet är Spanien, så lite svettigt är det. Det har gått både bra, mindre bra och mittemellan i våra tidigare möten mot Spanien.

Spanien VS. Sverige, EURO 2020

Vill du veta mer om den kommande  matchen eller vilka nyckelspelare man ska hålla ett extra koll på? Fortsätt läs, vi ska gå igenom allt du behöver veta…

Vad är oddsen för vinst?

Alla lag vill självklart inleda sitt gruppspel med vinst, och inte allra minst Spanien och Sverige. Matchen kommer att spelas i Sevilla, vilket är Spaniens hemmaplan som brukar vara en fördel. Arenan kommer även få tillåtelse att ha publik, som nog kommer vara ytterliggare en fördel för Spanien. Att blir framhejad av sina fans är nog något alla spelare har saknat efter en så lång tid med tomma läktare.

När Sverige mötte Spanien i kvalet gick det både OK och inte så bra. Första matchen som spelades den 10 juni 2019 vann Spanien med 3-0. Medans i sista kvalmatchen den 15 oktober så blev det lika med 1-1.

Den kommande matchen kommer vara en riktig nagelbitare, och enligt oddsen tror folk att Spanien tar hem detta. Trots att det är det tuffaste motståndet i hela grupp E så kan verkligen allt hända. Så se till att chips och dipp står framme, colan ligger på kylningen och Sverigetröjan är nytvättad och tune in klockan 21.00 nu ikväll den 14 juni.

Nyckelspelare i matchen Spanien VS Sverige

Inför ikväll så har Sverige satsat på ett starkt defensivt spel, så försvaret är något att hålla koll på. I backlinjen ser vi Mikael Lustig, Victor Lindelöf Nilsson, Pontus Jansson och Ludwig Augustinsson.

På mittfältet har vi Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal och Emil Forsberg.

Medans Alexander Isak och Marcus Berg dominerar i anfallet.

Några spelare att hålla ett extra öga på är definitivt Emil Forsberg och Alexander Isak, som kan göra en fin insats i matchen.

Spanien VS. Sverige

Till skillnad från Sveriges 4-4-2 uppställning så kör Spanien på 4-3-3.

I försvaret har vi spelarna Marcos Lorrente, Aymeric Laporte, Pau Torres och José Gayá.

Mittfällsspelarna är Thiago Alacántara, Rodri och Fabián Ruiz.

Och anfallet består av Pablo Sarabia, Álvaro Morata, Ferran Torres.

Några att hålla extra koll på är Gerard Moreno och Rodri.

Spanien VS. Sverige

Vart sänds matchen mellan Spanien VS Sverige?

Matchen kommer att spelas på Estadio de La Cartuja i Sevilla, Spanien.

Är det så att man inte fysiskt är på plats i Sevilla, se då till att sätta på TV:n i lagom tid till klockan 21.00 på SVT1 eller SVT Play för att se Spanien VS. Sverige. Vi på JD håller våra tummar för grabbarna i blå/gult med förhoppningen om att allt kan hända!

HEJA SVERIGE!

Euro 2020

Spana in våra Sverigetröjor här.

More Articles Like This

UNDERHÅLLNING | februari 13, 2023

Vad är CrossFit?

Next Article