jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | mars 24, 2023

Nike Air Max Day

35 år har passerat sen vi fick ta del av Air Max för första gången, och idag är det en av världens mest ikoniska sneakers. Den 26 mars firas Nike Air Max Day, och så även hos JD Sports! Vi ska ta oss en titt på några av de mest älskade kläderna och skomodellerna och ge förslag på hur du bäst bygger snygga outfits med ditt par. Håll hårt i sadeln för nu blir det åka av.

Nike Air Max Day

Den 26 mars hyllar vi den älskade skon som skapades av Tinker Hatfield (som även skapat Air Jordan) och kännetecknas av den legendariska Air-enheten. Från början placerades den endast under hälen, men på vissa modeller sträcker sig stötdämpningen över hela sulan. Mmm, som balsam för fötterna.

Air Max är också en stående favorit i hiphop- och EDM-världen, speciellt inom gabber-subkulturen. Där spenderas oräkneliga timmar på dansgolvet och det är ett MÅSTE med skor som både är snygga och pallar trycket timme ut och timme in.

Let’s ta en titt på bästsäljarna och nykomlingarna i Air Max-truppen, shall we?

en person som håller upp ett par svarta nike skor framför kameran
Ett par vita och rosa AM 97

Air Max 95

Inspirationen bakom Air Max 95 kommer – tro det eller ej – från människans anatomi och erosion i naturen. 95:an är en av de mest utmärkande modellerna i serien och om Air Max vore en familj så hade det här garanterat varit syskonet som alltid är lite ✨ ExTrA ✨.

Varför nöja sig med en Air-enhet under foten när man kan få två? “Less is more” finns inte på världskartan utan här jobbar vi extra allt! Med iögonfallande vågformat mönster på sidan och genomtänkta detaljer på skosnörena kan vi konstatera att Air Max 95 inte är här för att lalla. Matcha med enfärgade plagg för en clean look som sticker ut från mängden och highlightar de ikoniska skorna. 

svarta och blåa AM 95
ett par svarta och röda Nike Air Max 95

Air Max 90

Vår nästa gäst needs no further introduction. Air Max III, Air Max 90, allas favorit-millennial, kärt barn har många namn! Vid lanseringen år 1990 kallades Nikes bästsäljare för Air Max III, men fick sedan ett nytt namn med inspiration från (otippat nog) året de lanserades.

Tinker Hatfield designade även denna modell, och hade italienska sportbilar som inspiration när han skapade den. Det märks, då Air-enheten under hälen och den något dolda loggan på sidan ger skorna en illusion av att vara i konstant rörelse. Låt pjucksen uppfylla sitt syfte vid nästa pulserande festival och matcha dem med en sweatshirt och träningsbyxor i olika färger.

en person i röda kläder och AM 90
Ett par vita och mörkröda Nike AM 90

VaporMax

När det kommer till det största kännetecknet för Air Max-serien så sitter VaporMax stadigt på tronen. Air-enheten täcker hela sulan och ger maximal stötdämpning för fossingarna. Komfortens moder!

Om du gillar sportiga looks så har du hittat heeelt rätt. Tänk dig ett par VaporMax med en sleek outfit i riktigt mörka färger. Kanske en streetredo utility-look med cargobyxor? En vadderad väst som grädden på moset?

Läs mer: Vilken är den bästa Air Max-modellen?

ett par vita nike vapormax
en person i mörka kläder som knyter sina skor

Air Max kläder

Feta sneakers i all ära, men vi får inte glömma att Nike även har Air Max kläder för herr! Hoodies, byxor, tishor, jackor, behöver vi fortsätta? Kollektionen är fullproppad med innovativ teknologi och är den perfekta blandningen av stilrena snitt och detaljer som sticker ut. Med snygg design och hög funktionalitet är det helt enkelt det bästa av två världar. 

Vad sägs om att sporta en sleek svart hoodie och träningsbyxor med neongula detaljer och en fräsch vit tisha? Eller en blå sweatshirt med colour block-design och matchande brallor? Ay ay ay 🔥

en person i blåa Air Max kläder
en person i blå Nike AM sweatshirt

en person i svarta air max kläder med neongula detaljer
en person i vit Nike AM t-shirt

Fira Nike Air Max Day på bästa möjliga sätt och spana in de senaste tillskotten i Air Max-familjen hos JD Sports 👟

More Articles Like This

MODE | februari 13, 2024

Make moves med Mercier

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

MODE | oktober 9, 2023

Höstens fetaste jackor

MODE | september 22, 2023

On the move med Mercier

Next Article