jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | april 8, 2021

Nike Crater Impact – Stil möter hållbarhet

Med nya Crater Impact tar Nike nästa steg i sin kampanj Move to Zero: Deras resa mot noll koldioxidutsläpp och noll avfall.

Crater Impact förvandlar skräp till sneakers. Minst 25% av deras vikt består av återvunnet material – och de är dessutom skapade med en mer effektiv process! Vill du hänga på Move to Zero och göra din del i att rädda planeten? Spana då in dessa rykande färska sneakers!

Nike Crater Impact

Move to Zero

Att skydda sportens framtid innebär att vi måste göra vår del för att skydda planeten. Nike tar tag i klimatproblemet genom Move to Zero; deras resa mot en framtid utan koldioxidutsläpp och utan avfall.

De har gjort stora förändringar under de senaste åren och har skapat både sneakers och outfits med hållbarhet i åtanke. Från helt nya Crater Impact till Air Vapormax 2020. Nike förnyar sina processer och använder återvunnet material för att vara snällare mot klimatet.

Nike Crater Impact

Nike introducerar Crater Impact

Minst 25% av Crater Impacts vikt består av återvunnet material. Dessa sneakers kombinerar stil med hållbarhet. Skorna använder sig av skräp på ett diskret sätt – du skulle aldrig veta att de var gjorda av avfall genom att bara titta på dem!

De lanseras nu i en rad olika färger för både herr och dam. Crater Impact har en ventilerande meshovandel och en löpinspirerad look. Dessutom har de övergångar med raka kanter, vilket betyder mindre avfall. Skorna är även utrustade med en broderad Swoosh-logga och ett vadderat, lågt ankelparti för komfort.

”Vi använde diskret återvunnet material, där det inte syns att det är gjort av återanvänt innehåll.”

Francesca Capone Jones, Design Director

Skorna vilar på en mellansula i Crater-skum, som använder avfall från produktionsgolvet. Coolt, eller hur? Denna modell heter dessutom ”Impact” av en anledning – för Crater Impact kommer garanterat att lämna ett avtryck på din omgivning. Mellansulan är inspirerad av sten som kan forma en krater, men de är gjorda av prickigt, ultralätt skum för ett mjukt steg.

Nike Crater Impact

Följ med på resan!

Gör din del för att rädda planeten och sportens framtid genom att snöra på dig dessa helt nya Nike Crater Impact!

Gillar du vad du ser? Spana då in Crater Impact-kollektionen här. Vi har storlekar för båda herr och dam!

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article