Nike’s Air Huarache Has Come Home

Det är äntligen officiellt, Nike Air Huarache är tillbaka i Air-värmen. Den legendariska silhuetten har återigen landat hos JD Sports och är här för att skapa ytterliggare en trendvåg.

Den lanserades först 1991, och är nu tillbaka för att fira 30 år som den ultimata ikonen. Skon landar i flera, snygga färger och kommer i storlekar för dam och barn.

Nikes Air Huarache, Sneakers

Het ända sedan 91’

Låt oss kasta oss tillbaka tre årtionden till när Air Huarache lanserades för allra första gången.

Efter att ha designat Air Max 90 året innan brann det extra varmt i Nikes legend Tinker Hatfields fingrar. Han var extra målmedveten med att tänka utanför boxen inför denna design. Han ignorerade alla regler och var ute efter att skapa en trotsig, unik sneaker som verkligen omdefinerade hur en löparsko vanligtvis såg ut. Medan han även formade om sneaker-kulturen.

Namnet Huarache har tagit inspiration av en sandal från Amerikas ursprungsbefolkning, och är verkligen född från en rebellisk anda. Något som har varit inbäddat i den ikoniska silhuetten ända sedan dess.

Nikes Air Huarache, Sneakers

Har du kramat om dina fötter idag?

När den först lanserades använde man en slogan innehållande frågan ’Har du kramat om dina fötter idag?’. Huarache är en mix utav en omfamnande strumpliknande design och högpresterande löpteknologi. Den på riktigt kramar om din fot och ger ultimat komfort och en unik passform. Ursprungligen var den gjord som en sko för löpning men blev direkt en ikon att bära till vardags när man såg sneakersheads och kändisar snöra på sig den snygga Nike Air Huarache.

Denna klassiker är tillbaka samtidigt som den behåller den originella designen för en unik look. Huarache är gjord med en kombination av läderpaneler samt mjuka, neoprene-liknande material för en minimalistisk design. Sneakern behåller det unika hälklippet som är synonymt med Huarache-silhuetten. Avslutningsvis är den märkt med en unik Nike-profilering, men utan swooshen för en klassisk 90-tals vibe. Att utmana trenden har aldrig sett så enkelt ut att göra…

Nikes Air Huarache, Sneakers

Cop ‘Em

Är du redo för att lägga vantarna på en ikonisk look som nästan är oförlåtligt bekväm? Shoppa Nike Air Huarache-kollektionen nu!

Dela

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

SKOR l Editor

3 trendiga sommarsneakers

Kära sommaren, kan du inte stanna ...

-->

MODE l Editor

JD Summer Edition: Looks att bära på stranden

Det är dags för andra delen av v...

-->

SKOR l Editor

Exklusiv Raffle: YEEZY BOOST 350 V2 MONO MIST

Sommaren är här och YEEZY-säsongen fo...

-->

SKOR l Editor

Trendigt just nu: Crocs

Det är officiellt – Crocs är s...

-->

SKOR l Editor

Exklusiv Raffle för Nike Dunk

Sommaren är officiellt här och de...

-->

SKOR l Editor

Exklusiv raffle för Nike Dunk

Har du inte lyckats få tag på Nik...

-->