jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | juli 23, 2020

Nyhet: Nike Air VaporMax 2020 Flyknit

Det är officiellt! Nike har precis släppt en av deras mest miljövänliga sneakers någonsin. Air VaporMax 2020 Flyknit är nästa steg i Nikes Move 2 Zero-kampanj: En resa mot 0 koldioxidutsläpp och 0 avfall.

Dessa sneakers är designade med hållbarhet i fokus. 50 % av skornas vikt är skapat av återanvänt material – det är mycket skräp det!

Fortsätt läsa för att lära dig mer om Nike Air VaporMax 2020 Flyknit och hur du kan köpa dem.

Nike Air VaporMax 2020 Flyknit

Move 2 Zero

Nike vill skydda planeten och har gjort stora ändringar i sin verksamhet som en del av deras Move 2 Zero-kampanj.

De utvärderar och återuppfinner konstant de material som används till Nikes produkter. Dessutom granskar de processerna som används i produktionen. Som en del av deras vision har de nu skapat nya VaporMax; skapad av återvunna material och med en helt ny Air-enhet som täcker hela foten.

Jessi Small, product design lead hos Nike, säger:

”Vi ville titta på, inte bara Nikes avfall, utan även avfall som produceras av andra industrier och vad vi kunde göra för att minska detta. Vi låter detta driva oss i mycket när vi fattar beslut.”

Nike Air VaporMax 2020 Flyknit
Foto: Nike

Up Close

VaporMax 2020 är gjord av överblivet material från fabrikerna. Med detta har Nike förvandlat avfall till fräsch innovation. Detta är en ikonisk, ny stil som förminskar ditt koldioxidavtryck – win-win situation, med andra ord.

Denna sneaker har en ovandel gjord i ett stretchigt, återvunnet Flyknit-material som skapar en helt ny look och känsla. The OG edition som precis har lanserats har en platinumfärgad-design med multifärgade detaljer och en TPU-häl.

Dessutom vilar skorna på en revolutionerande sula: En VaporMax Air-enhet som täcker hela foten och är gjord av minst 75 % återvunnen TPU.  Nike skapar inte bara hållbar teknologi, de använder dessutom 100 % förnybar energi i produktionen av den.

Yttersulan är i sin tur gjord i återvunnet Nike Grind-gummi, vilket ger ett ordentligt grepp. Designen blir komplett med Flyease-snörning som skapar en säker passform, medan Swoosh-loggan slutligen sitter på sidorna.

Nike Air VaporMax Flyknit 2020

How do I get ’em?

Vill du uppgradera din sneaker-stil samtidigt som du gör planeten en tjänst? Spana in kollektionen och klicka hem ett par Air VaporMax 2020 Flyknit i herr- eller damstorlek här.

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article