jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SKOR | maj 4, 2023

Guide: 5 steg som håller skorna fräscha längre

 

Skor kan mycket möjligt vara meningen med livet, men det gäller också att se till att de håller ett tag. Att ta hand om sina skor kan vara utmanande, vi vet precis hur det känns. Men det behöver inte vara så svårt och är definitivt värt arbetet man lägger ner. Lite extra omtanke håller inte bara skorna i toppskick utan förbättrar även din stil och ger ett bättre intryck. Här kommer ett gäng experttips om skovård som potentiellt kan fördubbla livslängden på dina skor. 

 

1. Börja med förebyggande rutiner direkt

Här gäller det att ha framförhållning och få in rutinerna så snabbt som möjligt, istället för att sätta igång när skorna redan har slitits ut. Skoskyddssprejen är din bästa vän! Gör det till en vana att alltid spreja skorna innan användning, då det minskar risken för fläckar och håller dem torra. Bäst att vara på den säkra sidan, eller hur? 

 

2. Förvara skorna korrekt

Ha alltid vädret i åtanke och lämna aldrig dina skor i solen för länge, eftersom färgen riskerar att blekna. För att undvika skador på material som mocka och läder, är det viktigt att förvara dem på ett ställe som är torrt och skyddar mot fukt. 

Till det oundvikliga: Efter ett par användningar börjar skorna tyvärr lämna fula veck på ovansidan, och för att behålla formen och minimera slitage så rekommenderar vi att lägga in skoblock varje gång man ställer tillbaka dem på skohyllan. Se också till att de är i rätt storlek, om inte fötterna fyller ut skorna tillräckligt så leder det snabbt till jobbiga veck som inte alls ser bra ut. 

 
 

3. Låt materialet andas och återhämta sig

Visst är det svårt att inte konstant använda skor som man helt och hållet har förälskat sig i? Jo tack! Kom ihåg att variera mellan dina skor från dag till dag, genom att göra det låter du dem återhämta sig. Skor gjorda i material som inte absorberar svett behöver längre tid att torka, så vi rekommenderar att man låter dem vila i minst ett dygn. 

 

4. Missa inte detaljerna!

Ett annat tips för en mini-makeover är skosnören. Om de blivit smutsiga och du har ett par extra liggandes hemma så föreslår vi att du byter, annars så kan du enkelt fixa problemet med en snabb rengöring. Se också till att sulorna är i bra skick, och byt eller tvätta vid behov. Nya och rena skosnören och sulor ger vilken sko som helst en fräsch look! 🔥 

 
 

5. Tvätta dina skor regelbundet

Vi vill börja med att understryka hur viktigt det är att undvika tvättmaskinen, eftersom den kan orsaka skador på materialet och formen av skorna. Kom ihåg att endast handtvätta dina skor, de kommer tacka dig och hålla sig fräscha längre. Allt du behöver är en torr borste, rengöringsmedel och en mjuk borste. Börja med att ta bort lös smuts från ytan med en torr borste, doppa sedan den mjuka borsten i rengöringsmedel och rengör ovandelen och sulorna grundligt. Avslutningsvis kan du lufttorka dem i rumstemperatur, och kom ihåg att det kan ta sin lilla tid så det gäller att ha tålamod. 

 

Crep Protect: det bästa märket för skovård

När du tar hand om dina sneakers är det viktigt att du använder bra produkter. Crep Protect är ett märke av hög kvalitet, med produkter för att skydda och rengöra skor. Utbudet inkluderar rengöringskit, skyddssprej, innersulor och skosnören. Ta en närmare titt här

Enkelt och effektivt! Med rätt produkter och kontinuerligt underhåll ser du till att dina skor är snygga längre. 

Söker du liknande tips men specifikt för vita skor? Kolla in vårt blogginlägg om hur man rengör sina vita sneakers här

More Articles Like This

SKOR | januari 10, 2024

2024: dags att move big!

Next Article